De ce să nu puneți poze pe rețelele de socializare când plecați...

De ce să nu puneți poze pe rețelele de socializare când plecați în concediu

0
DISTRIBUIȚI

A crescut, comparativ cu anul trecut, numărul furturilor din locuințe în județul Timiș, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Interesul pentru vacanțe este, în creștere, vara aceasta, după interdicții și limitări de tot felul. Pentru a nu trece prin anumite situaţii neplăcute, ar fi bine să țineți cont de sfaturile și recomandările oferite de polițiștii timișoreni.

Astfel, când plecaţi în vacanţă, pe litoral, la munte sau în alte zone turistice, nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate! Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

De asemena, nu pierdeţi din vedere faptul că locuinţa dumneavoastră va rămâne „singură” pe toată perioada plecării.


Astfel trebuie să vă asigurați că: intrarea în locuinţă este prevăzută cu o uşă suficient de solidă; balconul şi ferestrele sunt asigurate împotriva efracţiei, iar uşa de acces are încuietori de siguranţă pe care să le folosiţi numai în timpul absenţei de lungă durată.

Ar mai fi bine ca locuinţa dumneavoastră să fie prevăzută cu un sistem de alarmă și să aveți o persoană de încredere căreia să îi încredinţaţi supravegherea locuinţei în perioada în care lipsiţi.

Polițiștii mai recomandă să discutați despre plecare numai cu persoanele apropiate și să puneţi lucrurile în cât mai puţine bagaje astfel încât încărcarea lor în autoturism să dureze cât mai puţin timp.

De asemenea, asigurați-vă ca ușa este încuiată și ferestrele sunt închise.

„Nu postați fotografii pe rețelele de socializare în perioada în care sunteți plecați de la domiciliu deoarece persoanele rău voitoare sunt mereu conectate la mediul on-line și puteți deveni ușor victime ale unor infracțiuni”, au mai transmis oamenii legii.

Dacă vecinii dumneavoastră sunt plecaţi în concediu şi observaţi ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare etc.) sunați imediat la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

„Facem apel la cetățeni să-și ia minimul de măsuri de autoprotecție deoarece hoții sunt mereu vigilenți și profită de orice moment de neatenție”, au mai declarat reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.