Trasee pentru bicicliști în Timiș. Care sunt cele mai dificile pentru cicloturiști

Trasee pentru bicicliști în Timiș. Care sunt cele mai dificile pentru cicloturiști

0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de cicloturism timișeni au deja la dispoziție mai multe rute pentru plimbări mai lungi sau mai scurte în apropierea Timișoarei, care înseamnă plăcute evadări în natură.

Trasee pentru bicicliști

Una din cele mai cunoscute piste pentru bicicliști este proiectul transfrontalier care mărginește canalul Bega, începând de la uzina de apă, și leagă România de Serbia, trecând pe lângă podul Modoș și pe lângă ecluza de la Sânmihaiu Român. Patru rute cu diferite grade de dificultate au fost trasate și de-a lungul Pădurii Verzi iar o altă rută, mai lungă, trece prin Chevereșu Mare și Bacova, spre Buziaș și Nițchidorf. Un alt traseu atrăgător este cel care străbate comunele Mașloc, Charlottenbrug, Altringen, Bogda, Buzad, Sălciua Nouă și Remetea Mică, prin zonele cu coline domoale ale județului, la fel ca traseul Timișoara spre Herneacova, peste dealurile Recașului.

Trasee mai grele sunt de la Timișoara la Buziaș și Silagiu, prin pădure, ori spre Giarmata, Bencecu de Sus, Ianova, Remetea Mare și Ghiroda.


Există și trasee care ocolesc Timișoara, cum ar fi cel prin Dumbrăvița, Giarmata, Pișchia și Bordoș, ușor de străbătut, sau cel care pornește de pe marginea canalului Bega și, prin Bazoșu Nou, continuă pe malul Timișului, spre Uliuc și Urseni. Tot pe malul Timișului, un traseu îndrăgit este cel de la Șag sau Albina iar o plimbare prin pădurea Bazoș este la fel de ispititoare. Un alt traseu este prin pădurea Giroc spre mănăstirea Șag-Timișeni, care străbate apoi lunca Timișului pe digul râului, dar în județ există multe alte trasee atractive pentru cicliști,  propuse de Asociația pentru Turism Timiș.

Piste pentru rețeaua EuroVelo

În următorii ani, se preconizează extinderea acestora printr-o rețea care ar urma să  lege toate localitățile, locurile turistice și zonele de agrement ale județului, inclusiv cele mai puțin cunoscute, care așteaptă să fie descoperite și vizitate.  Noile piste ar urma să fie amenajate în afara localităților,  pe un traseu umbros, mai ales prin păduri și pe malurile râurilor. Proiectul are în vedere nu numai locuitorii județului, ci și o ofertă mai bogată pentru turiștii care vor veni în viitoarea capitală culturală europeană și vor avea astfel posibilitatea de a cunoaște și alte obiective turistice din județ.

Se dorește, de asemenea, integrarea acestor noi piste în rețeaua europeană de cicloturism EuroVelo, județul Timiș fiind deja străbătut și de un traseu european care leagă Jimbolia de Moravița, și deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Uivar, pentru a lega pista de biciclete de pe digul Begăi de cea din Serbia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.