Timișoara are parte de un nou proiect muzical: Tre3mentions debutează la festivalul...

Timișoara are parte de un nou proiect muzical: Tre3mentions debutează la festivalul Plai

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara are parte de un nou proiect muzical din zona world music, prima apariție în public a celor de la Tre3mentions urmând să se desfășoare în cadrul ediției din acest an a festivalului Plai.
„Tre3mentions este un proiect fain realizat de către Lucian Nagy, Marcelle Poaty-Souami și Mircea Ardeleanu Jr. ce va debuta anul acesta la PLAI. Tre3mentions vorbește despre cele trei taine ale copacului (rădăcină, trunchi, coroană), traduse muzical prin compoziții proprii și culegeri din stiluri muzicale folclorice din Imperiul Otoman, Tracia, Persia, India, Africa și America de Sud“, spun inițiatorii acestui proiect.

Lucian Nagy este un artist care a devenit cunoscut melomanilor din întreaga țară atât datorită proiectului său alături de Balkumba Tribe dar și grație colaborărilor sale alături de nume ca Bega Blues Band sau Blazzaj. Născut în 1983 la Arad într-o famile de muzicieni, artistul a luat contact cu muzica încă de mic copil și consideră că pentru a fi un artist desăvârșit e nevoie să studiezi toate sferele muzicale.


După absolvirea facultății de jazz „Richard Oschanitzky”, artistul și-a dezvoltat aptitudinile muzicale studiind saxofonul alături de Bob Franceschini în New York. Un alt moment de cumpănă al carierei sale au fost cursurile de măiestrie susținute alături de Paul de Castro în Los Angeles.

Marcelle Poaty-Souami este un muzician timișorean a cărui nume apare tot mai des pe radarul melomanilor din vestul țării. S-a făcut remarcat și în cadrul evenimentului „Jazz TM prezintă Strada Fără Nume“, unde alături de Ovidiu Zimcea și Teodor Pop a făcut parte din orchestra care a asigurat fundalul sonor pentru artiștii de spoken – word Sorin Despot și The Repeat Beat Poet (Marea Britanie), prestația sa la clape fiind primită cu aplauze sincere din partea publicului prezent. Născut în 8 noiembrie 1994 la Timișoara dintr-o familie cu un tată din Congo și o mamă româncă , Marcelle a orchestrat imnul instrumental al Politehnicii Timișoara compus de Horea Crișovan. În utlimii ani, Marcelle a susținut concerte alături de The TM Groove, VanDerCris, Beck Corlan, Thy Veils sau Lucian Nagy și a fost cooptat în diverse proiecte muzicale ca Timișoara Gospel Project.

Mircea Ardelean Jr este un muzician inspirat de folclor. E și normal să fie așa, căci provine dintr-o familie muzicală și a învățat să cânte la țambal la vârsta de șase ani. De-a lungul anilor, artistul a activat într-o serie de proiecte printre care s-au numărat Subcarpați, Mara, Traditional Quartet, The TM Groove, Thy Veils sau Pământ.

Festivalul Plai din acest an va avea loc în perioada 10 12 septembrie la Muzeul Satului Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.