Politehnica Timişoara Femina, debut entuziasmant pe „Ştiinţa” cu victorie în faţa lui...

Politehnica Timişoara Femina, debut entuziasmant pe „Ştiinţa” cu victorie în faţa lui Piroş Security Arad FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Politenica Timişoara în varianta feminină a câştigat azi derby-ul cu Aradul din Liga I. A fost 4-1 pentru elevele lui Mirel Albon în runda 2 contra formaţiei Piroş Security, echipă slăbită în mod evident faţă de stagiunea trecută.

Politehnica Femina a deschis scorul pe „Ştiinţa”, unde a evoluat în premieră, prin Kurja, din penalti, în minutul 14. Echipa oaspete le-a mai ţinut piept timişorencelor circa 20-25 de minute, perioadă în care au solicitat de asemenea un penalty iar banca arădeană a vociferat des. Finalul reprizei a adus şi golul de 2-0 (min. 42), uşor norocos, direct din centrarea lui Şodinca. Iar scorul putea fi şi mai mare la pauză.

La reluare tot Politehnica s-a instalat în jumătatea adversă. Nou sosita Roşie a înscris direct din lovitură liberă în minutul 50, în ciuda plonjonului portăriţei egiptene a arădencelor. Iar peste alte 19 minute Pera a punctat cu un voleu frumos din careu. Piroş a punctat până la urmă după o greşeală, Olariu semnând golul de onoare cu un sfert de oră înainte de final.

Au fost primele trei puncte pentru noul proiect Politehnica Femina, care a pierdut la Alexandria în prima etapă. Sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11, pe aceeaşi arenă, vine examenul mai greu, cu „U” Olimpia Cluj, gruparea căreia vrea să-i ia locul în viitorul apropiat.

Politehnica Femina: Pavel – Jivan, Meluţă, Haţegan (c), Kurja, Roşie, Sucilă, Ancăş, Şodinca, Ienovan, Pera. Au mai intrat: Dobai, Dovincescu, Heisu, Roşu, Mateescu. Antrenor: Mirel Albon.

Piroş Security: Sheatha – Cauni, Şuveţi, Olariu (c), Tomescu, Csavar, Bozian, Jula, Kugler, Ion, Voinea. Au mai intrat: Jarnea, Prunar. Antrenor: Dan Cuedan.

„A fost o victorie muncită, ne doream să începem cu dreptul, sigur că ne doream şi săptămâna trecută la Alexandria. Au revenit câteva jucătoare şi acest lucru s-a văzut. Jocul a fost altfel, mai consistent, ne dorim un joc şi mai bun, fără greşelile pe care le-am făcut. Este un proces de durată, sunt convins că într-un timp, noi ne dorim cât mai scurt, dar nu putem să anticipăm acest lucru, să avem un joc cu care să ne luptăm pentru locurile fruntaşe. Atmosfera a fost superbă, galeria lui Poli e unul dintre motivele pentru care am venit aici, a fost din nou extraordinară, să sperăm că în meciul de sâmbătă, cu Olimpia Cluj, fetele vor fi la nivelul galeriei! Campionatul este lung şi se pot întâmpla multe, urmează play-off şi play out, sigur că fiecare punct contează, noi nu avem obiectiv titlul în acest an, dar nu ne vom da la o parte. Încă avem jucătoare accidentate, nu am reuşit să transferăm tot ce ne-am dorit. Sunt convins că şi în iarnă, jocul se va îmbunătăţi, şi vor veni cel puţin două jucătoare şi atunci echipa va arăta altfel…”, a declarat Mirel Albon, antrenorul principal al alb-violetelor.

„Sunt primele trei puncte, suntem foarte fericite, bineînţeles doream să începem campionatul cu o victorie, nu s-a întâmplat acest lucru, am învăţat din greşelile noastre, am pregătit jocul cu cei de la Arad şi, uitaţi, a venit victoria binemeritată. A fost o emoţie imensă, nu am mai trăit asemenea sentimente, e frumos să ai galeria la teren, să te susţină, şi îi aşteptăm în continuare şi pe cei din galerie şi pe ceilalţi spectatori la stadion”, a punctat Teo Meluţă, starul lotului alb-violet cu referire şi la atmosfera de pe margine. Mai ales în repriza a doua, un grup de fani ai Politehnicii, şi-au făcut simţită prezenţa, aceştia încurajând şi unele grupe de juniori cu ocazia turneului „Politehnica Centenar”.

„O înfrângere la scor se poate spune, 4-1, un scor care până la urmă reflectă realitatea de pe teren, deşi am avut o primă repriză destul de bună, nu am putut să contăm decât pe nişte arme puţine – atac rapid şi contraatac.


Asta este conformaţia lotului nostru în momentul de faţă. Am pornit pregătirea foarte târziu, am fost în imposibilitatea de a disputa prima etapă acasă, cu U Cluj şi a fost primul meci oficial. Cu lotul de 13 jucătoare pot spune că am avut lucruri în acest meci pe care putem să construim în viitor. Avem două rezerev, o să mai avem o jucătoare, Balaş Andreea şi o jucătoare din Moldova, Anastasia Svitolina, un fundaş central, care nu a putut să joace azi din motive care ţin de legitimare… Şi mai o jucătoare din naţionala Egiptului, jucătoare de atac, sper să se alăture cât mai repede… E un an greu pentru noi, în care vom suferi, vom încerca să scoatem maximum şi să ne îndeplinim obiectivu – salvarea de la retrogradare”, a spus şi Dan Cuedan, tehnicianul oaspetelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.