Șeful PSD Timișoara acuză autoritățile că vor să falimenteze Colterm pentru interese...

Șeful PSD Timișoara acuză autoritățile că vor să falimenteze Colterm pentru interese imobiliare: „În acest ritm vom da faliment ca oraș”

6
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, a fost primul care a atras atenția, în luna aprilie, că există riscul încasării unei amenzi uriașe din cauză că societatea de termoficare nu a cumpărat certificatele verzi.

Vineri, Ritivoiu a precizat că, pe lângă amenda de 21 de milioane de euro, tot nu s-au plătit certificatele lipsă.

„Avem 20.000 de certificate neplătite. Prețul a crescut din primăvară de la 40 la 60 de euro, deci 12 milioane de euro și cu 21 avem deja 33 de milioane de plată. Pe lângă acestea, avem certificatele de anul acesta. Mai avem încă 12 milioane de euro, ne ducem la 45 de milioane de euro. Și dacă până la anul, în luna aprilie, nu se achită toată suma pe certificate, mai încasăm o amendă de 21 de milioane de euro”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Președintele PSD Timișoara a mai spus că are câteva întrebări punctuale adresate Primăriei Timișoara și Colterm.

„Ce aveți de gând să faceți cu cele 45 sau 66 de milioane de euro pe care nu sunteți în stare să le plătiți? De unde îi plătiți? Vreți să falimentați Colterm și să puneți mâna pe terenul de 50 de hectare din Calea Șagului? Întreb acest lucru pentru că în acest moment există facturi de 70 de milioane de lei emise de Colterm către primărie, care nu sunt achitate.


Mai mult decât atât, există o serie de pierderi induse ce trebuie plătite de primărie”, a spus Ritivoiu.

Potrivit acestuia, este vorba despre pierderi financiare în valoare de 31 de milioane de lei, depuse în urmă cu doi ani la primărie, alte pierderi tot de 31 de milioane de lei cu o documentație depusă de anul acesta, precum și pierderi tehnologice de alte 50 de milioane de lei, care reprezintă pierderile din rețea.

„Interesant este că aceste pierderi de 50 de milioane de lei sunt prinse în bugetul Colterm, dar nu au fost achitate. Așadar, sunt 112 milioane de lei din pierderi induse, pe care primăria ar trebui să le plătească, pe lângă cei 70 de milioane de lei emise facturi și neplătite de către primărie. Aș dori să știu care este răspunsul primăriei la întrebările mele și totuși ce are de gând să se întâmple pentru că în acest ritm vom da faliment ca oraș”, a fost de părere social-democratul.

6 COMENTARII

  1. Amenzile să le plătească salariații Primăriei, Coltermului și consilierii locali care nu și-au făcut treaba. Nu cetățenii Timișoarei, că ei n-au nici o vină că orașul e condus de incompetenți și hoți.
    Asta să spui, tu, PSD-istule! Nu să faci blat cu celelalte partide.

  2. Băi din Decembrie anul trecut îmi rupeam plămânii strigând că pe agenda de zi e falimentarea structurilor din subordinea Primăriei: Colterm și STPT. Amendă de 20 de milioane de euro care se tot adună! Dacă și acum intențiile actualei conduceri PMT nu vi se par evidente sunteți cei mai proști din curtea școlii!

    P.S. Respect dl. Ritivoiu! Să scoateți la lumină absolut tot din PMT, aici nu e loc de tăcere și discreție! Să nu mai aibă curaj Fritz să scoată capul în lume!

  3. De data asta referendum ferm până nu se va ajunge la consecințe și mai grave. Ce naiba suntem 400.000 de oameni în orașul ăsta, nu putem aduna 70.000 de semnături?

  4. Dacă nu îl dăm jos pe Fritz, el și incompetenții de la Usr vor falimenta Coltermul, Timișoara și ne vor îndatora pe noi, Timișorenii. Veți vedea facturile la căldură!
    Să organizeze strângerea de semnături PSD-ul(ca în București) , că ei sunt opoziția și trebuie să facă ceva concret , nu să dea din gură și să facă blat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.