Coleta de Sabata, fost rector al Politehnicii din Timișoara, a decedat

Coleta de Sabata, fost rector al Politehnicii din Timișoara, a decedat

0
DISTRIBUIȚI

coleta de sabata

Prof. emerit dr. ing. Coleta de Sabata, fost rector al Universității Politehnica Timișoara în perioada 1981 – 1989, a decedat, asăzi, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Coleta de Sabata s-a născut pe 5 Ianuarie 1935 la Arad. În anul 1952 a absolvit Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad iar în 1957 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Timișoara. În anul 1966 a obținut titlul de doctor inginer la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.


Din anul 1971 a fost membru al Societății Europene de Fizică iar apoi a devenit cadru didactic la Institutul Politehnic Timișoara, urcând toate treptele didactice. În anul 1981 a devenit rector al Institutului Politehnic Timișoara, funcție pe care a deținut-o pe durata a două mandate, până în noiembrie 1989.

Din anul 1990 a fost profesor consultant și conducător de doctorat în domeniul energiei solare, rezultatele obținute fiind publicate atât în cărți cât și în reviste de profil, precum ”Thermal Science Journal.”  Totodată, a condus în calitate de director de programe circa 50 de contracte de cercetare. După anul 1989 s-a dedicat tot mai mult activității literare, scriind atât beletristică, cât și lucrări de prezentare a unor personalități și realizări tehnice din Banat. A publicat o seamă de lucrări cu caracter monografic și istoric, precum și un număr important de cărți de literatură și cultură.

” Prof. emerit dr. ing. Coleta DE SABATA va rămâne mereu în istoria Universității Politehnica Timișoara, o instituție la a cărei dezvoltare a contribuit și asupra căreia și-a lăsat amprenta, dar și în inimile tuturor celor care au avut onoarea să o cunoască. Sincere condoleanțe familiei și întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis foștii săi colegi.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.