„A doua piele”, expoziție cu lucrările unei tinere artiste romance, la Timișoara

„A doua piele”, expoziție cu lucrările unei tinere artiste romance, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Galleria 28 din Timișoara găzduiește o nouă expoziție, „Second Skin”, cu cele mai recente  lucrări de pictură și grafică semnate de Andreea Foanene între anii 2019 – 2021. Artista mărturisește că ultimii trei ani, marcați de schimbări survenite atât pe plan personal, când a devenit mamă, cât și în plan social, mai ales ca urmare a izbucnirii pandemiei, au provocat-o la o perioadă de meditație și creație artistică, lucrările prezentate în cadrul expoziției fiind un rezultat al acestui demers creator.

„Pictura Andreei Foanene, care are drept subiect raportarea la propriul corp, este o frământare în concretul însuși al lucrurilor, o plăsmuire din nou a realității prin adâncirea în structura vie a materiei, unde sălășluiesc virtuți ascunse, capabile de a da strălucire și semnificație nouă lumii închipuite de artistă. Pe pânze, realitatea interioară a artistei ia forma unor aglomerări sensibile de pastă, se încheagă în rotunjimi plastice, în concentrări carnale de culori, în catifelări de epidermă, în alternări de umbre și lumini. Artista privește în sine cu o atenție minuțioasă. Am putea închipui demersul acesteia ca o răscolire a întregii materii interioare, cu scopul de a extrage din ea tot ceea ce este mai sensibil, dar ascuns. Viziunea artistei este plină de transparențe și de jocuri colorate. Lumea interioară a Andreei Foanene ne apare desfășurată într-o fluidă ondulare de culoare și în arabesc de linii fin și grațios. Andreea Foanene preferă perspectiva arbitrară, un plan fluid și nedefinit. Este înclinată către o pictură de interpretare subiectivă, de viziune fluidă a realității interioare în care lumea analizată apare corectată, filtrată prin elaborări compoziționale.


Această lume capătă, pentru artistă, rol epidermic, protector” – este opinia istoricului de artă Maria Pașc, curatorul expoziției.

Expoziția, organizată în parteneriat cu grupul NOIMA, poate fi vizitată până în 10 noiembrie 2021, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Programarea pentru vizitare se face la numărul: 0040(0)722 503 028.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.