Negură Bunget a lansat o nouă melodie extrasă din albumul final al...

Negură Bunget a lansat o nouă melodie extrasă din albumul final al trupei

0
DISTRIBUIȚI
Negură Bunget Foto: Daniel Dorobanțu

Casa de discuri germană Prophecy Productions a lansat un nou single „Tinerețe fără bătrânețe“, extras din albumul „Zău“, materialul discografic semnat Negură Bunget care va fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie. Discul este moștenirea bateristului și creierului formației, Gabriel „Negru“ Mafa, care a murit în 2017 și este încheierea unei „trilogii transilvănene”,fiind finalizat cu înregistrările originale ale lui Negru.

„Tinerețe Fără Bătrânețe este inspirat dintr-o poveste de Petre Ispirescu, care a fost un important editor și folclorist, care a adunat și publicat povești populare românești în secolul al XIX-lea și a jucat astfel un rol important în conservarea patrimoniului nostru. Povestea Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, care a stat la baza inspirației lui Negru pentru acest cântec, se învârte în jurul temelor condiției umane, nemuririi și a morții.


„, spun membrii formației.

Albumul „Zău” (care cuprinde piesele Brad, Iarba Fiarelor, Obrăzar, Tinerețe Fără Bătrânețe și Toacă Din Cer) a fost realizat în formula Gabriel „Negru” Mafa – tobe, percuție, Tibor Kati – voce, Adrian „OQ” Neagoe – chitară, clape, Petrică Ionuţescu – caval, nai, tulnic și duduk, iar Manuela Marchiș contribuie ca „guest artist” pe piesa „Brad”. Designul vizual a fost realizat de Daniel Dorobanțu, iar mixajul și masteringul a fost realizat de Attila Lukinich.

„După tragica dispariție a lui Gabriel «Negru» Mafa, ne-am simțit cu toții obligați să-i îndeplinim moștenirea conform ideilor și dorințelor sale, ceea ce însemna că trebuia să finalizăm trilogia transilvăneană. Lucrând la acest album, am simțit cu toții prezența călăuzitoare a lui Gabriel printre noi. Gabriel scrisese totul și a înregistrat deja bazele albumului înainte de dispariția sa. Noi ceilalți, am contribuit cu rolurile noastre ca de obicei, deși a fost un proces dificil. Am ratat dezbaterile muzicale și filosofice cu Gabriel. În cele din urmă, am reușit să-i finalizăm lucrarea. Titlul celei de-a treia părți a trilogiei transilvane «Zău» înseamnă «Vechiul Dumnezeu» în limba română, dar desemnează și o minune. Acest album se concentrează pe peisaje, mitologie și spiritualitate”, au transmis cei de la Negură Bunget.

Formația timișoreană Negură Bunget a fost una din trupele românești care a pus România pe harta muzicii black metal din întreaga lume. Alături de concertele susţinute în cadrul unor festivaluri celebre, Negură Bunget a efectuat o serie de turnee, în cadrul cărora au avut parte de experienţe deosebite. Printre acestea s-au numărat un turneu care a inclus nu mai puţin de 40 de concerte în Statele Unite Ale Americii, iar în 2010 artiștii au susținut un turneu care a inclus 50 de concerte în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.