Cinci noi stații de tratare a apei, în valoare de peste 35...

Cinci noi stații de tratare a apei, în valoare de peste 35 milioane de lei, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În data de 11 noiembrie 2021, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Proiectare si execuție stații tratare Giulvăz, Mașloc, Liebling, Sacoșu Turcesc, Tormac” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” (cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea contractului este de 35.399.626,78 lei, fără TVA.

Localitățile vizate vor beneficia de următoarele investiții:

Giulvăz: reabilitarea și extinderea sursei subterane de apă, o stație de tratare nouă, cu dotări moderne și sistem SCADA, o conductă de transport a apei brute de la noul foraj la stația de tratare, cu lungimea de cca 600m.

Mașloc: reabilitarea stației de tratare existente și automatizarea acesteia, precum și conectarea la sistemul SCADA.

Liebling: reabilitarea sursei subterane de apă, o stație de tratare nouă, performantă, cu sistem SCADA și o conductă de aducțiune cu lungimea de peste 1 km.

Sacoșu Turcesc: reabilitarea sursei subterane de apă, execuția unei conducte de legătură între foraje, execuția unei conducte de aducțiune de cca 1 km, extinderea și modernizarea stației de tratare Sacoșu Turcesc, conectarea acesteia la sistemul SCADA.

Tormac: extinderea și reabilitarea sursei subterane de apă, realizarea unei stații de tratare noi, cu tehnologii performante de tratare și sistem SCADA, execuția unei conducte de aducțiune cu lungimea de 772 m pentru transportul apei brute de la foraje la noua stație de tratare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Dr.


ing. Ilie Vlaicu

Director General

Aquatim SA

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020