Documentul care dovește că viceprimarul Lațcău minte în scandalul preluării gratuite a...

Documentul care dovește că viceprimarul Lațcău minte în scandalul preluării gratuite a patrimoniului Colterm. Ce cerea USR-istul în luna mai

2
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document care dovedește că viceprimarul Ruben Lațcău minte în scandalul transferului fără niciun ban a patrimoniului Colterm în patrimoniul municipiului Timișoara.

Vă reamintim că, ieri, am dezvăluit faptul că administrația Dominic Fritz a invocat o hotărâre AGA, care nu există, pentru a ”teleporta” gratuit activele Colterm ”în patrimoniul public sau privat al municipiului” cu trei zile înainte de declararea insolvenței. Operațiunea a beneficiat de suportul firmei de avocatură Schonherr și Asociiații, care a fost angajată și este plătită din bani publici cu peste un milion de lei pentru a găsi soluții legale pentru municipalitate în problema firmei de termoficare Viceprimarul Ruben Lațcău, unul dintre artizanii operațiunii, a susținut că transferul gratuit este legal, declarând că ”legislația îmi spune mie foarte clar – sistemul SACET și toate componentele sale sunt domeniul public al municipiului.


De aici am plecat. Eu nu am adus, nu eu că nu eu decid, consiliul local ia decizia, consiliul local nu a adus în domeniul public nimic ce nu a plecat din domeniul public”.

Că viceprimarul USR minte o dovedește chiar un document semnat de acesta, împreună cu Lucian Buda, șef serviciu, și Culiță Chiș, directorul general de atunci al direcției de specialitate din Primăria Timișoara, înregistrat cu numărul 14415/25 mai 2021. În adresa trimisă Colterm SA, se susține că, având în vedere că va expira contractul de delegare a gestiunii serviciului public de termoficare, ”Municipiul Timișoara în calitate de concedent își exprimă intenția de dobândire a bunurilor de preluare conform prevederilor  art.12 lit. b) din contractul de concesiune mai sus menționat. Totodată vă solicităm să ne prezentați o listă cu denumirea și valoarea bunurilor de preluare”. În articolul din contractul dintre Primăria Timișoara și Colterm, invocat de Lațcău, se spune că la încetarea contractului de concesiune, Primăria Timișoara ”are dreptul să-și manifeste intenția de a dobândi bunurile de preluare și de a solicita concesionarului încheierea contractului de vânzare – cumpărare cu privire la aceste bunuri”. Pe scurt, municipalitatea recunoștea în respectivul act trebuie să plătească pentru bunurile Colterm care erau în proprietatea companiei de termoficare și le dorea să le ducă în patrimoniul Timișoarei.

Administrația Fritz a renunțat la varianta legală și a preferat să folosească, câteva luni mai târziu, artificiul ilegal strecurat în anexa la noul contract de delegare. Contactat de PRESSALERT.ro, Culiță Chiș a explicat că ”hârtia a venit să o semnăm de la viceprimarul Lațcău. Ei au pregătit-o. Nu m-au consultat în nicio problemă legată de Colterm. Eu nu am făcut decât să asigur transmiterea documentului către Colterm. Într-adevăr, în contract se vorbea de plata de despăgubiri la preluarea activelor”. Viceprimarul Ruben Lațcău nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

2 COMENTARII

  1. Mincinosii. si ca amanunt domnul primar nu a retras proiectul de marire pret caldura, pentru ca mai vroia sa-l clarifice, pentru ca in acest caz inseamna ca habar nu are ce vrea sa se faca si ca e pe dinafara. Ci pentru ca stia ca nu va trece si in acest caz e mai grav ca ar insemna ca nu se mai poate cere o marire de pret timp de 6 luni. o sa promoveze in momentul cel mai potrivit de exemplu in sedinta festiva din decembrie cu Revolutia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.