Senatorul de Timiș Alina Gorghiu, demersuri pentru deschiderea punctului de frontieră de...

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu, demersuri pentru deschiderea punctului de frontieră de la Beba Veche

0
DISTRIBUIȚI

Discuțiile despre deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria la Beba Veche durează deja de câțiva ani.

Localnicii din Beba Veche sunt supărați că sunt nevoiți să parcurgă o distanță de peste 50 de kilometri pentru a ajunge în țara vecină, prin Vama Cenad. Asta deși de la Beba Veche până la prima localitatea din Ungaria este o distanță de doar 1,5 kilometri.

Astăzi, senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu a avut o întâlnire la Senat cu Ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi.

O temă importantă a dialogului a vizat deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de la Beba Veche-Kübekháza, un subiect de interes major pentru toți cei care locuiesc în zonă.

„Și România, și Ungaria, și Serbia au numai de câștigat prin operaționalizarea acestui punct de frontieră.  Argumentele sunt multe: intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, un grad sporit de securitate a frontierelor etc.


Ca să nu mai vorbim de faptul că localnicii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în plus pentru a ajunge de la Beba Veche la Szeged și invers.

Săptămâna viitoare, voi face un demers pentru impulsionarea tratativelor dintre Guvernul României și cel al Ungariei pentru deschiderea acestui punct internațional.

Sper ca adresa pe care o voi înainta Ministerului Afacerilor Externe, cât și Ambasadorului Ungariei la București, să fie semnată de toți parlamentarii de Timiș!”, a transmis, vineri, senatorul liberal Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.