Vicepremierul Grindeanu, „încurcat” la predarea unui document pentru Primăria Timișoara: „Deci e...

Vicepremierul Grindeanu, „încurcat” la predarea unui document pentru Primăria Timișoara: „Deci e omologat, ca să închidem problema” UPDATE De ce l-a chemat pe Culiţă Chiş

0
DISTRIBUIȚI

 

Autoritatea Feroviară Română a emis, în sfârșit, acordul pentru ca noul tramvai Bozankaya, achiziționat din Turcia de Primăria Timișoara, să poată circula pe șinele din oraș.

Sâmbătă, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, l-a adus la Timișoara, însă când a venit vorba să îl predea s-a declarat încurcat de noua organigramă a instituției.

Tramvaiul a ajuns la Timișoara în luna iunie și de atunci a tot fost testat în principal pe linia 9. Dosarul pentru omologare a fost trimis la AFER în urmă cu mai bine de o lună.

„Am citit înainte de a fi ministru că e o mare discuție cu un tramvai omologat. I-am întrebat pe colegii mei de acolo, o să transmit această omologare la tramvaie pe care am adus-o ieri de la Ministerul Transporturilor, astfel încât să nu stea acel tramvai deoparte.


Deci e omologat, ca să închidem problema”, a spus Sorin Grindeanu.

El a explicat de ce l-a chemat pe Culiță Chiș, șef la Direcția generală drumuri, poduri, parcaje și rețele de utilități din cadrul Primăriei Timișoara, să îi predea documentul.

„Nu am știu pe cine să chem. Eu am știut că sunt tot felul de procese pe la Primăria Municipiului Timișoara cu vechea organigramă, noua organigramă și așa mai departe. Nici nu aveam numărul noilor mari șefi din Primăria Timișoara și așa că l-am sunat pe fostul sau actualul, conform procesului câștigat, pe Culiță Chiș ca să-i dau ce am adus de la București, că nu mă bag în procesele lor, e treaba lor. E afară (n.r. – Culiță Chiș), l-am sunat să îi predau acest certificat (n.r. – de omologare a tramvaiului). Dacă nu cunosc pe alții noi… Mai ales că am citit în presă că angajații au câștigat acest proces”, a spus, ironic, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ulterior, vicepremierul i-a predat documentul prefectului în funcţie Ovidiu Drăgănescu, urmând ca acesta să-l transmită instituţional prin Poşta Militară către Primăria Timişoara.

UPDATE Sorin Grindeanu a explicat ulterior întâlnirii de la Prefectura Timiş, de ce l-a chemat pe Culiţă Chiş.

„De când am fost numit ministru, Culiţă Chiş a fost singurul care m-a sunat să mă întrebe ce este cu această autorizaţie. Nimeni altcineva din Primăria Timişoara”, a declarat ministrul transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.