Primăria Timișoara a anunțat modernizarea sistemului de iluminat pe câteva străzi intens...

Primăria Timișoara a anunțat modernizarea sistemului de iluminat pe câteva străzi intens circulate

0
DISTRIBUIȚI

Edilii promit că se va reduce poluarea prin intermediul a două proiecte de modernizare a iluminatului public.

Trei artere principale din Timișoara vor avea până la finalul anului 2022 un iluminat stradal modern cu telegestiune. Pe stâlpii actuali vor fi montate 531 de corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone de CO2.

Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu.


Proiectul va economisi 320 MWh de electricitate, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistemul de telegestiune.

Valoarea investiției depășește două milioane de lei.

De asemenea, joi, va fi supus la vot în Consiliului Local Timișoara un proiect de iluminat public în zona Calea Aradului, la faza de studiu de fezabilitate. Proiectul de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor economici pentru iluminatul public într-o zonă în care acesta nu există. Denumirea proiectului este „Extindere iluminat public în zona Calea Aradului Est”.

67 de stâlpi și 73 de corpuri de iluminat vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu și Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de 2.125 de metri lungime. Din acest proiect va rezulta o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 19 tone.

Valoarea totală a investiției din Calea Aradului este de aproximativ 1,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.