Razie a polițiștilor rutieri pe „drumul morții” din Banat. Peste 100 de...

Razie a polițiștilor rutieri pe „drumul morții” din Banat. Peste 100 de permise de conducere suspendate, peste 500 de sancțiuni aplicate în trei zile

4
DISTRIBUIȚI

În ultimele două săptămâni, pe DN 6, în județul Caraș-Severin, au fost înregistrate cinci accidente rutiere soldate cu șase persoane decedate, două persoane rănite grav și patru persoane rănite ușor, anul trecut în aceeași perioadă fiind înregistrat un singur accident rutier,soldat cu o persoană rănită grav. Cele cinci accidente rutiere s-au produs pe fondul nerespectării regulilor privind depășirea, nepăstrării distanței intre vehicule, vitezei neadaptate la condițiile de trafic și altor preocupări de natură a distrage în mod periculos atenția în timpul condusului.

Un accident grav a avut loc pe DN 6 inclusiv în această dimineață.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri din Caraș-Severin și Mehedinți au desfășurat acțiuni comune pe DN 6, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma acțiunilor desfășurate pe parcursul celor trei zile, polițiștii au aplicat aproape 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 215.525 lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 110 permise de conducere, dintre care cele mai multe pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 87 de permise de conducere, restul fiind reținute pentru depășirea limitelor legale de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Dintre cele 542 de sancțiuni contravenționale aplicate, 300 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe tronsonul de drum.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod permanent pe drumurile publice din județ.


Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație, dintre care vă reamintim:

– Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

– Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

– Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.

– Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

– Nu efectuați depășiri riscante și respectați limita legală de viteză!

4 COMENTARII

  1. Sancțiunile pentru depășirea prin loc nepermis sunt prea blânde. În asemenea situații ar trebui suspendat dreptul de a conduce auto pentru minim 6 luni. La a doua abatere identică în 2 ani de zile ar trebui anulat anulat permisul de conducere și confiscată mașina, indiferent cine e proprietarul acesteia.
    Să vedeți ce liniște ar fi în trafic în max. 1an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.