Primarul Fritz a semnat pentru scoaterea la licitație a proiectului şi execuţiei...

Primarul Fritz a semnat pentru scoaterea la licitație a proiectului şi execuţiei stadionului din Buziaşului: „Pregătim infrastructura pentru viitorul fotbalistic al orașului”

0
DISTRIBUIȚI

Foto: Cosmin Tabără / FacebookChiar în momentele în care Ripensia şi Csikszereda se chinuiau să joace mingea pe un „Dan Păltinişanu” desfundat, pe pagina Primăriei Timişoara s-a anunţat triumfalist că primul stadion nou construit în Timişoara după Revoluţie va fi cel de pe Calea Buziaşului. Primarul Dominic Fritz „a semnat documentația necesară pentru scoaterea la licitației a proiectării și execuției noului stadion”, cel cu capacitate redusă.

Viceprimarul Cosmin Tabără anunţat cu mai bine de o lună în urmă că această documentaţie, semnată azi, a fost înaintată edilului-şef. E vorba de proiectul cunoscut popular de pe vremea vechiului primar Nicolae Robu ca „stadionul-lego”, ce ar urma să se ridice din fonduri locale şi care ar urma să aibă o capacitat de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje.


„Lângă viitorul stadion vom amenaja un parc cu loc de joacă, precum și o parcare”, se mai arată în anunţ.

Autorităţile locale (şi judeţene) au fost criticate că nu au transmis mesaje oficiale sâmbătă, de ziua Politehnicii. Textul publicat azi face referire în final la sărbătoarea alb-violetă în felul următor: „În zilele în care Politehnica Timișoara sărbătorește centenarul, pregătim infrastructura pentru viitorul fotbalistic al orașului”.

„Știm că există o «sete» de fotbal în special și de sport în general în Timișoara, dar această investiție nu înseamnă doar ideea de sport la general, vorbim despre nevoia de a face mișcare în mod organizat, civilizat. Stadionul «Lego» poate fi locul unde copiii, tinerii și adulții se educă, iau parte și la evenimente culturale, concerte, expoziții. Reamintesc faptul că este vorba de un stadion pe structură metalică, va avea minim 9.000 de locuri și va fi situat la fosta întreprindere Optica în față, la ieșire spre Moșnița Nouă”, a scris pe pagina sa şi viceprimarul Tabără, care îi mulţumeşte lui Fritz „că mi-a ascultat argumentele și a înțeles nevoia construcției acestui stadion”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.