Schimbări majore în secția ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. Va crește...

Schimbări majore în secția ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. Va crește numărul de locuri

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a contractului privind servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reamenajarea secțiilor ATI din corpul C5 al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Valoarea contractului de proiectare este de aproape 246.000 de lei și include două etape. În prima se vor realiza proiectul tehnic și detaliile de execuție, iar cea de-a două etapă are în vedere asistența tehnică din partea proiectantului pe toată durata investiției.

Reamenajarea secției ATI presupune, în primul rând, regruparea celor două structuri de Terapie Intensivă (Terapia Intensivă Boli Infecțioase și Compartimentul ATI) într-una singură. Practic, vor avea loc lucrări de recompartimentare, ce implică montarea unor pereți de gipscarton și panouri metalice antibacteriene de tip sandwich, vor fi realizate noi zone de trecere și vor fi închise câteva din cele existente acum.

Noua secție de terapie va avea 12 saloane de câte un pat, fiecare cu o suprafață de 12 mp, spații de sterilizare, trei cabinete, camera de gardă, un izolator ATI și alte spații specifice unei secții de Terapie Intensivă.

De asemenea, noua secție va avea două zone, una cu risc epidemiologic ridicat și alta cu regim normal.

Totodată, vor fi realizate și lucrări exterioare care au în vedere amplasarea unei platforme elevatoare sau a unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și refacerea scărilor de acces.

„Proiectul presupune reamenajarea, unificarea celor două compartimente de terapie intensivă și creșterea numărului de locuri în ATI.


Practic, vorbim despre realizarea de la zero a instalației de gaze medicinale, a circuitelor electrice, realizarea de circuite ale deșeurilor cu risc biologic, dar și a unor circuite separate pentru vizitatori și medici și a unui filtru pentru pacienții internați în Terapie Intensivă.

Din păcate, și pandemia a arătat încă o dată acest lucru, Secția de Terapie Intensivă din spitalul nostru nu era pregătită pentru un aflux atât de mare de pacienți. Instalațiile sunt subdimensionate, există pericolul producerii unui incendiu din cauza suprasolicitării instalațiilor electrice, ventilarea și condiționarea aerului nu erau la standardele cele mai ridicate.

De asemenea, nu avem un sistem de presiune negativă la nivelul saloanelor, astfel încă să putem izola cazurile infecto-contagioase”, spune dr. Mirela Porosnicu, coordonator compartiment ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.