CJT include în bugetul pe 2022 un proiect anti-ambrozie. Se fac planuri...

CJT include în bugetul pe 2022 un proiect anti-ambrozie. Se fac planuri pentru reluarea transplantului renal

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni vor vota în data de 10 februarie proiectul de buget aferent acestui an.

După cum relatam recent, instituția alocă 131 de milioane de lei pentru lucrări de infrastructură rutieră

Nu este neglijat nici capitolul „calitatea vieții” pentru care va fi disponibilă suma de 290 de milioane de lei.


Cei mai mulți bani se duc la protecție socială, iar domeniul sănătate va beneficia de 64 de milioane de lei.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, aici va fi inclus un sistem de alertă la nivel județean în ceea ce privește polenul, ca parte din lupta împotriva ambroziei. Pentru stația de monitorizare a polenului au fost alocați 600.00 de lei.

„Alocăm bani pentru modernizarea ISU, deși nu sunt în directa noastră subordonare, îi vom ajuta pe partea operațională”, a spus Nica.

ISU va primi 4,3 milioane de lei de la CJT.

Pentru noua maternitate (proiect tehnic, execuție și dotări) în bugetul județean din 2022 sunt prevăzuți 44,9 milioane de lei.

De asemenea, se fac eforturi la Spitalul Județean Timișoara, aflat în subordinea CJT, pentru reluarea transplantului renal, iar în acest scop sunt alocate două milioane de lei pentru reabilitarea clinicii de urologie. Pentru proiectarea lucrărilor de extindere a secției de Terapie Intensivă, CJT alocă 150.000 de lei și alți 200.000 de lei pentru proiectarea modernizării și extinderii secției de ortopedie.

Tot pentru Spitalul Județean, CJT a prevăzut în buget 130.000 de lei necesari documentației reabilitării clădirii principale și 1 milion de lei pentru eficientizarea sistemului energetic.

Alin Nica a mai anunțat că proiectul de modernizare și dotare cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, ce are termen de finalizare data de 15 octombrie 2022, va beneficia anul acesta de 5,7 milioane de lei.

Foto: arhivă extindere UPU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.