Colterm are nevoie de 131 de milioane de lei de la Guvern...

Colterm are nevoie de 131 de milioane de lei de la Guvern ca să poată funcționa până în aprilie

1
DISTRIBUIȚI

Directorul general al companiei de termoficare, Cristian Mîțu, a declarat, luni, la ședința Colegiului Prefectural, că fără ajutor guvernamental Colterm nu poate trece iarna.

Astfel, pentru perioada februrie-aprilie, societatea cere de la Guvern o sumă care se apropie de 131 de milioane de lei.

„Colterm are în funcțiune ambele centrale și cele șase centrale de cvartal. Nu avem probleme deosebite nici în centrale și nici în rețeaua de termoficare atât primară cât și secundară. Din păcate, datorită asigurării greoaie sau diminuate a fondurilor necesare, lucrăm în regim de avarie. Furnizăm agentul termic cu 40 de grade plecare din punctele termice, cu excepția anumitor instituții în special spital și școli, unde punctul de plecare este 42-43 de grade”, a declarat Cristian Mîțu.

Directorul a mai precizat că societatea Colterm va încheia, azi, un nou contract adițional la contractul de gaz.

„În funcție de câți bani avem se va prelungi contractul existent.


La cărbune avem patru contracte funcționale, nu avem datorii la plată la cărbunari și transportatori. Problema este cu prețul gazului. După cum știți, prețul gazului a crescut foarte mult, este de șase ori mai mare față de prețul din ianuarie anul trecut. Fără ajutor guvernamental va fi foarte greu să asigurăm încălzirea pentru populație și agenții economici”, a mai afirmat la ședința Colegiului Prefectural directorul general al Colterm, Cristian Mîțu.

Acesta a mai precizat că, azi, compania are pe stoc 5.500 de tone de cărbune, consumul zilnic fiind de 1.500 – 1.800 tone pe zi.

Consumul de gaz se ridică la 1,5-1,8 milioane de lei zilnic deoarece Colterm consumă cam 9.500 de metri cub de gaz pe oră.

Administratorul special al Colterm, Cristian Amza, spunea recent că „vom trece iarna doar cu 50 de milioane de la Guvern”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.