Druckerii au întâlniri lunare cu autoritățile locale și județene. Problema stadionului, printre...

Druckerii au întâlniri lunare cu autoritățile locale și județene. Problema stadionului, printre primele subiecte

0
DISTRIBUIȚI

La propunerea asociației „Druckeria”, reprezentanţii acesteia au avut la finele săptămânii trecute o întâlnire cu primarul Dominic Fritz. Suporterii timişoreni care au stat la baza lansării Politehnicii aflate acum în Liga 2 îşi doresc întâlniri lunare, atât cu reprezentanţii municipalităţii, cât şi cu cei ai CJT-ului, pentru a stabili o strategie comună în primul rând în privinţa infrastructurii sportive din oraş.

La întâlnirea de vineri, 21 ianuarie, cu edilul Timişoarei, au participat din partea Druckeriei președintele Sebastian Novovic și vicepreședinții Cristian Romoniță și Sașa Moza. Următoarea astfel de întâlnire va avea loc în săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie, la Consiliul Județean Timiș, cu președintele Alin Nica, se arată pe pagina Druckeria. Tot aici suporterii promit un rezumat al acestor întâlniri.

Printre temele care au fost discutate la prima întâlnire, cu Dominic Fritz, a fost şi cea legată de viitorul stadion modular pentru care a fost lansată licitația de execuție. „Proiectul a fost analizat de către specialiști din cadrul Asociației, din diferite domenii (urbanism, arhitectură, peisagistică, instalații HVAC), concluziile noastre fiind înaintate primarului pentru analiză. S-a stabilit ca în perioada următoare să se inițieze sesiuni de lucru împreună cu reprezentanții autorității locale, cu scopul de a ghida proiectul stadionului modular spre execuție în cel mai bun mod cu putință”, se arată în postarea de pe pagina suporterilor.


E vorba bineînţeles de deja celebrul „stadion-lego”, care ar urma să fie construit în Calea Buziaşului.

Un alt subiect a fost cel al finanţării proiectelor pe Legea 350 şi care vizează sectorul juvenil. „Se dorește o finanțare mai consistentă a proiectelor inovatoare ce au ca scop dezvoltarea cluburilor cu activitate la nivel juvenil, în condițiile și cu respectarea legii. Finanțarea se va realiza în continuare prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Reamintim, la sfârșitul lunii decembrie 2021 clubul Politehnica Timișoara a finalizat implementarea unui proiect finanțat de către Primărie, prin Centrul de Proiecte, cu scopul digitalizării activității sportive din cadrul Academiei noastre”, se mai arată pe pagina druckerilor. Politehnica a beneficiat de o astfel de finanţare pentru implementarea unui sistem GPS de monitorizare a performanţelor jucătorilor.

S-a vorbit şi despre posibilitatea ca în cazul în care un club timişorean promovează la finele ediţiei 2022-23 în Liga I să se găsească o soluţie de avarie pentru a disputa meciurile de acasă în oraş: „În acest sens vor fi organizate întâlniri de lucru între reprezentanții cluburilor de fotbal din Timișoara și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, Departamentul Licențiere, pentru a fi identificate soluții care ar putea fi puse în practică”.

Ce s-a mai discutat la întâlnirea suporteri – edil-şef:

• S-a propus și discutat posibilitatea unor întâlniri regulate și o colaborare între reprezentanții cluburilor de fotbal și cei ai autorității locale pentru stabilirea unei strategii comune de dezvoltare a infrastructurii sportive din oraș, astfel încât ea să servească într-un mod util intereselor cluburilor și dezvoltării sectorului juvenil, cu componentele sale – sport de masă și performanță

• s-au discutat posibile variante de lobby la nivel guvernamental pentru deblocarea proiectului stadionului Dan Păltinișanu, finanțat prin Compania Națională de Investiții, ca obiectiv sportiv prioritar al Timișoarei

• S-a propus, din partea Druckeriei, o soluție de regenerare a unui spațiu urban nefolosit în prezent, aflat în proprietatea Primăriei, cu scopul de a-l transforma în ”Parcul Centenar” – un omagiu adus celor 100 de ani de Politehnica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.