O braziliancă a înghițit un kilogram de cocaină pentru a o aduce...

O braziliancă a înghițit un kilogram de cocaină pentru a o aduce în România

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Femeia, cetățean brazilian, a înghițit aproximativ un kilogram de cocaină pentru a-l introduce în România, via Elveția.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14 februarie 2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport «Henri Coandă» și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României.


În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 – 17 februarie 2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ un kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină”, a transmis DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul IGPF – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.