Ritivoiu anunță „prefectura de sticlă” în Timiș. Ce soluții s-au găsit pentru...

Ritivoiu anunță „prefectura de sticlă” în Timiș. Ce soluții s-au găsit pentru înmatricularea mașinilor mai rapidă

1
DISTRIBUIȚI

 

Numit recent în funcția de prefect al județului Timiș, Mihai Ritivoiu a declarat, miercuri, că vrea să pună în aplicare conceptul „Prefectura de sticlă”.

„Prefectura de sticlă înseamnă o transparență a actului administrativ, ca instituțiile aflate în subordinea prefectului să se deschidă față de cetățean. Am evaluat activitatea, am identificate multe disfuncționalități, majoritatea au niște justificări. Multe sunt stringente și generează o stare de nemulțumire printre cetățeni”, a spus prefectul județului.

Mihai Ritivoiu a mai precizat că timpul necesar pentru obținerea înmatriculării unei mașini în Timiș este peste trei luni, în condițiile în care se primește amendă dacă autoturismul nu este înmatriculat în 90 de zile.

De asemenea, potrivit prefectului, și termenul pentru obținerea examinării la oraș este de trei luni, însă dacă vrei să dai sala ai de așteptat doar două zile.

„Rata de cădere la oraș este de 70 la sută.


Să stai trei luni și să cazi în Timișoara anului 2022…”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ritivoiu a mai precizat că din 22 februarie s-au deschis două ghișee noi la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto din mall, unul pentru persoane fizice și altul pentru persoane juridice.

„Au fost angajate cinci cadre noi care sunt în evaluarea psihologică, trebuie să se perfecționeze. Am putea aduce personal detașat din alte județe. Majoritatea dintre cele nouă cadre arestate s-au întors la muncă, nici nu vreau să mă gândesc cu ce randament lucrează și care e atmosfera acolo. Am cerut la IPJ să manifeste înțelegere, în măsura în care șoferul poate demonstra că a depus o cerere pentru înmatriculare și a fost programat la 90 de zile, poate să primească un avertisment. Nu este nimeni absurd. Trebuie să arătăm înțelegere mai ales dacă noi nu suntem curați și este o problemă la noi în curte. O să am o discuție cu reprezentanții școlilor de șoferi ca să găsim o soluție. Timișul este pe locul trei în țară la numărul de mașini”, a spus, miercuri, prefectul Mihai Ritivoiu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.