Scrisoare deschisă către primarul Fritz: Deschiderea anului Capitalei Europene a Culturii Timișoara...

Scrisoare deschisă către primarul Fritz: Deschiderea anului Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023 fără foc de artificii va fi ca un spectacol de operă susținut fără orchestră

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice, timișoreanul Dan Pintilie, i-a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă primarului  Timișoarei după ce acesta a declarat că în 2023 nu vrea un foc de artificii. Dominic Fritz a declarat recent la West City Radio că nu dorește artificii pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală 2023. „Important este să nu facem acum niște focuri de artificii, să atragem niște turiști pentru 2023, și pentru 2024 să se stingă focul. Scopul este să avem un mediu cultural în Timișoara, în care sunt implicați oameni de toate felurile, din toate straturile sociale și chiar să definim cultura ca un motor de dezvoltare socială în cartiere, dar și de dezvoltare economică”, a spus Fritz la emisiunea radiofonică

”Suntem surprinși de cele declarate, mai cu seamă că am înțeles că doriți ca proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii să fie unul care să aibă succes pentru public.


Focurile de artificii sunt cel mai popular spectacol de divertisment outdoor din lume, ele fiind atractive atât pentru publicul spectator care urmărește la fața locului evenimentul cât și pentru cel care preferă televiziunea sau transmisiile live de pe Facebook. Mărturie stau celebrele spectacole din Sydney – Australia, Singapore, Malta, Dubai, Rio de Janeiro – Brazilia sau artificiile de Ziua Independenței din Washington D.C. – SUA, considerate cele mai frumoase focuri de artificii din lume”, se arată în document.

Dan Pintilie i-a amintit primarului Timișoarei că ” Sibiu 2007 a avut cel mai mare și mai fastuos foc de artificii din țară atunci când a fost lansat proiectul, devenind un reper din acest punct de vedere pentru anii care au urmat. Acel eveniment a fost realizat de o firmă timișoreană care este și astăzi cea mai mare companie de profil din Europa de Sud-Est”.

Președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice a susținut că ” deschiderea anului Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023 fără foc de artificii va fi ca un spectacol de operă susținut fără orchestră. Credem că publicul larg merită să primească ceva de neuitat, mai ales că perioada pandemiei a adus multă reținere în tot ceea ce a însemnat industria de divertisment de mare anvergură. Poate reconsiderați ideea dumneavoastră de a exclude un spectacol atât de popular din program și folosiți avantajul pentru a depăși Sibiu 2007 la capitolul ”cel mai cel” foc de artificii din România”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.