Se lucrează și sâmbăta la noul corp al Clinicii de Balneologie de...

Se lucrează și sâmbăta la noul corp al Clinicii de Balneologie de pe bulevardul C. D. Loga FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Se lucrează într-un ritm susținut la noua clădire a Clinicii de Balneologie de pe bulevardul C.D. Loga, care aparține de Spitalul Municipal din Timișoara.

Viceprimarul Ruben Lațcău a mers, sâmbătă, pe șantier, să vadă ritmul în care se desfășoară lucrările.

„Încercăm să sprijinim constructorii ca să menținem ritmul lucrărilor. Lucrarea valorează 23 de milioane, două treimi din acești bani vin din fonduri europene. Dacă va fi nevoie de suplimentări din cauza creșterii de preț, primăria cu siguranță va face eforturi să mențină ritmul de lucrări și să o finalizăm până în 2023, la sfârșit de an. Este foarte important să terminăm până atunci pentru că partea de eligibilitate pentru finanțare se va încheia în 31 decembrie 2023, deci banii trebuie absorbiți până la această dată. Tocmai de aceea se lucrează în ritm susținut”, a declarat, sâmbătă, viceprimarul Ruben Lațcău.

În momentul de față, pe șantierul de la Balneologie se lucrează la această nouă clădire, precum și la baza de tratament, unde se reface bazinul cu apă termală lăsat în paragină de 13 ani și se amenajează altul nou.

„La corpul nou de clădire se toarnă fundația și o parte din structură. La clădirea veche consolidăm structura. Avem o mobilizare susținută pe șantier și un flux continuu de vehicule și material. Lucrăm la baza de tratament, unde refacem bazinul vechi și facem un bazin nou. Acestea vor fi racordate la rețeaua de apă termală. Ambulatoriul va avea o capacitate maximă de 500 de pacienți simultan”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea totală a investiției este de 23,7 milioane (TVA inclus). Anul acesta sunt prevăzute în buget 10,2 milioane. Edilul a mai precizat că urmează realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea fațadei și a interiorului clădirii principale.

„Vrem ca, în acest an, să avem un proiect tehnic pentru reabilitarea fațadei, a interioarelor, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, în așa fel încât în momentul în care aici, în spate, spațiul să fie finalizat, să putem să avem în execuție și partea din față. La sfârșit, vrem să avem o clinică de balneologie cu toate facilitățile la zi. Este funcțională și acum, dar într-o proporție foarte redusă”, a mai spus viceprimarul.

Lucrarea este executată de societatea Alex-Dia Construct SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.