Aproape 300 de timișoreni au oferit până acum cazare pentru refugiații din...

Aproape 300 de timișoreni au oferit până acum cazare pentru refugiații din Ucraina. Spațiile, verificate de DAS Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Continuă să sosească refugiați din Ucraina la Timișoara.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, până astăzi în orașul nostru aproximativ 1.000 de refugiați au solicitat și primit ajutor la Centrul de suport pentru refugiații ucraineni Timișoara pentru Ucraina.

Centrul funcționează non-stop la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, str. Dragalina 38-42 din zona Gării de Nord, cu sprijinul LOGS Grup de Inițiative Sociale, angajați DAS și voluntari.

De acolo pornesc și echipele de verificare a spațiilor de cazare. 284 de apartamente au fost puse la dispoziție gratuit de timișoreni. Dintre acestea, 166 au fost verificate de asistenții sociali.

„Beatrix și Delia sunt doar două dintre angajatele Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, ce compun una dintre echipele care în fiecare zi se deplasează la apartamentele pe care timișorenii vor să le pună la dispoziția refugiaților din Ucraina. Zilnic, ele reușesc să ajungă în medie la zece adrese, care au fost introduse în platformă prin completarea formularului. Vă reamintim că în cadrul Proiectului Timișoara pentru Ucraina, pentru cei care vor să pună la dispoziție cazare și masă pentru refugiați a fost înființat un formular online, pe care timișorenii îl pot găși la adresa timisoarapentruucraina.ro. Voluntarii campaniei vor prelua aceste oferte, iar refugiații vor avea acces la o cazare verificată, mai sigură pentru ei.


Astăzi Beatrix și Delia au ajuns la unul dintre aceste apartamente. Au constatat că ambele paturi existente în imobil, nu aveau lenjerii, paturi și nici perne. Două mame cu trei copii mici urmau să ajungă la această locație în mai puțin de două ore. De urgență nevoia a fost completată de câteva lenjerii primite din Campania de donații inițiate de DASMT «Tu poți renunța?». De asemenea au fost înființate, cu o funcționare 24 din 24 două numere special de telefon, respectiv un număr scurt pentru urgențe și pentru refugiați 0356 993 și un număr de WhatsApp pentru oricare alte nevoi 0741 113 952, la care vă puteți adresa în scris”, au transmis, luni, reprezentanții Direcției.

Companiile și persoanele  care doresc să se implice prin donații pot contacta prin e-mail  timișoara.pentru.ucraina@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.