Competiție de iarnă, pe întuneric, în masivul Parâng

Competiție de iarnă, pe întuneric, în masivul Parâng

0
DISTRIBUIȚI

„Parângul Night Challenge”, o apreciată competiție nocturnă organizată de AS Bike & Run Petroșani și mai mulți colaboratori locali, printre care și celebrul înnotător Avram Iancu, a ajuns la cea de-a IX-a ediție și va avea loc în prima sâmbătă a lunii martie, începând cu ora 18:30, pe vârful Parângul Mic, aflat la o altitudine de 2.074 de metri.

Deviza competiției este „iarna, noaptea, spre piscuri!”, iar participanții, dotați cu lanterne frontale, trebuie să parcurgă un traseu de 4,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 1.000 de metri. Competiția are două secțiuni, una de alergare și alta de ski tură, la care participanții străbat traseul împingând în bețele schiurilor de tură. Obiectivul este acela de a ajunge în vârful Parângul Mic, străbătând întreaga lungime a pârtiei și golul alpin pe întuneric. Lanterna și numărul de concurs la vedere pe tot parcursul cursei sunt obligatorii și sunt verificate înainte de intrarea în concurs.

Cartierul general al cursei se va afla la intrarea în pârtia B, la baza de jos a vechiului telescaun, și tot acolo va avea loc și festivitatea de premiere. Valoarea premiilor este de 11.500 lei, dar toți participanții vor primi medalii și diplome de participare.


Pentru cel care va putea doborî actualul record de cursă, de 40 de minute și 52 de secunde, care a fost atins în anul 2016, este prevăzută o sumă suplimentară de 3.500 de lei.

Pe lângă întrecerile adulților, există și o secțiune pentru copii pe un traseu de 200 de metri, pe categorii de vârstă. Înscrierea pentru copii și adolescenți, până la vârsta de 18 ani, este gratuită și se face la fața locului, doar în prezența unui părinte, iar pentru adulți, contribuția este de 70 de lei până în data de 2 martie, sau de 90 de lei, la fața locului. Mai multe detalii pot fi găsite pe https://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/inscriere/.

Surse foto: AS Bike & Run Petroșani, turistmania.ro, ziarulexclusiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.