Comunicat de presă

Comunicat de presă

0
DISTRIBUIȚI

Finalizarea proiectului de cooperare transfrontalieră România-Serbia „e-Support services for career and vocational counseling of youth entering to the labor market”, IPA RORS 406

 

Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara vă invită să participați luni, 28.03.2022, ora 14.00, amfiteatrul A11, etajul I, (bvd. V. Pârvan, nr 4) la Conferința de încheiere a proiectului: IPA RORS 406 „e-Support services for career and vocational counseling of youth entering to the labor market”.

Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de Partener Lider (Partenerul 1), alături de: Partenerul 2: Školski Centar „Nikola Tesla” Vršac, Serbia, Partenerul 3: Gimnazija „Borislav Petrov Braca” Vršac, Serbia și Partenerul 4: Colegiul Național Bănățean Timișoara, încheie perioada de implementare de 12 luni (3.04.2021-2.04.2022) a proiectului de cooperare transfrontalieră sub prioritatea: „PA 1 Promovarea ocupării forței de muncă și servicii pentru o creștere favorabilă incluziunii (PA 1 Employment promotion and services for an inclusive growth).


Valoarea totală a proiectului este: 391 739.25 euro, din care contribuție publică: 58 760.90 euro și fonduri IPA: 332 978.35 euro.

Proiectul are ca rezultate: realizarea unui ghid de consiliere și orientare a elevilor, ghid suport pentru cadre didactice, implementarea unei platforme online de consiliere și orientare în carieră https://stepstosuccess.projects.uvt.ro/elearning, platformă în care sunt implicați profesorii și elevii (români și sârbi), derularea unor vizite online în cadrul cărora au fost implicați elevi din instituțiile partenere.

Din octombrie 2021 până în martie 2022 au fost realizate activități de consiliere vocațională și orientare în carieră, activități susținute de către cele 40 de cadre didactice (20 de profesori români și 20 de profesori sârbi), implicate în grupul țintă al proiectului. Aceste activități s-au derulat cu un număr de 400 de elevi (200 de elevi români și 200 de elevi sârbi – elevi din grupul țintă), fie fizic, fie în sistem online și au avut ca scop orientarea în vederea integrării pe piața muncii și luării unei decizii privind cariera. Activitățile au vizat următoarele tematici: autocunoaștere și dezvoltare personală, piața muncii și dinamica ei, planificarea carierei, comunicare și relaționare interpersonală, managementul informațiilor și al învățării, calitatea vieții individuale.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și oferă șanse în plus elevilor de liceu pentru decizii privind cariera, atât în Banatul românesc, cât și în Banatul sârbesc.

 

Date de contact:

Web: https://stepstosuccess.projects.uvt.ro/ro

Adresa:  Bd. Vasile Pârvan nr. 4

E-mail: iparors406@e-uvt.ro

Telefon: +40.256.592.249

Manager de proiect: Otilia Sanda Bersan (otilia.bersan@e-uvt.ro)