„Telenovela” trotuarului de la Catedrală se apropie de final

„Telenovela” trotuarului de la Catedrală se apropie de final

0
DISTRIBUIȚI

Trotuarul-șah, cum a fost numită amenajarea din zona Catedralei Mitropolitane, încă mai dă bătaie de cap administrației timișorene.

„Din categoria gunoiul care l-am găsit sub preș, vorbesc de trotuarul din fața Catedralei. La începutul anului 2020, primăria a demarat lucrări de punere a unui trotuar șotron în zona centrală a Timișoarei, la Catedrală și așa mai departe, deși a fost avertizată și de Direcția Județeană pentru Cultură și de societatea civilă că nu poate să facă aceste lucrări fără anumite avize, fără un proiect, primăria a continuat, dar din păcate a trebuit să sisteze aceste lucrări când și-a dat seama că într-adevăr se află în gravă ilegalitate”, a spus, marți, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a afirmat că municipalitatea a ajuns la un acord cu Mitropolia Banatului.

„Noi de atunci am făcut toate demersurile posibile să deslușim această încrengătură de activism fără acoperire legală și în primul rând trebuia să spargem intervențiile în două pentru că unele dintre lucrări erau pe domeniul Mitropoliei, în piațeta din fața Catedralei și am ajuns la un acord cu mitropolia Banatului, cu care am avut o colaborare bună în această privință, ca ei să finalizeze executarea acestor lucrări, ei fiind proprietarii terenului, cu o susținere financiară pentru o parte din lucrări, cu o subvenție la culte”, a precizat Fritz.

Primarul a mai declarat că a reușit să obțină și includerea iluminatul public în proiectul Mitropoliei.

„În același timp noi am făcut un proiect, am luat toate avizele pentru partea de trotuar și în sfârșit, după mult timp, astăzi reîncep lucrările la trotuar.


Piațeta este aproape finalizată și scopul este ca până la Paști să fie gata această zonă. Acest șantier deschis și nefinalizat a fost un alt preț al stilului vechi cu care s-au făcut lucrări și unde încă simțim consecințele pe care trebuie să le înlăturăm și să găsim soluții legale care uneori frustrează, ne frustrează și pe noi că trebuie să rezolvăm aceste situații, uneori imposibile. Va fi o zonă unică și în piațetă și pe trotuar, nu mă întrebați până unde se duce. Aceasta a fost ideea, cea a unui proiect unic, să arate estetic și cum ar trebui să arate în fața celui mai important monument din oraș”, a mai declarat, marți, Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.