Între două competiții majore, naționala de floretă a Ucrainei s-a pregătit la...

Între două competiții majore, naționala de floretă a Ucrainei s-a pregătit la Universitatea Politehnica din Timișoara, împreună cu lotul României

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-534129968">

La solicitarea Federației Ucrainene de Scrimă, Universitatea Politehnica Timişoara a venit în sprijinul delegației ucrainene de floretă, oferindu-le cazare și masă la Casa Politehnicii nr. 2, pentru perioada 9-13 aprilie.

De menționat ca în data de 9 aprilie aceştia au venit de la Campionatul Mondial de la Dubai, iar în data de 13 aprilie s-au deplasat la etapa de Cupa Mondială ce are loc la Belgrad.

Profitând de prezența selecționatei din Ucraina, care este o forță la nivel mondial, lotul național al României s-a cantonat tot la Casa Politehnicii nr. 2 Timișoara, pentru a realiza un stagiu de pregătire comun.

Din lotul României fac parte Teodora Sîrbu (CSU Politehnica Timișoara), Emilia Corbu (CSTA București) și Anca Săveanu (Steaua). Lotul „tricolor” este antrenat de Ana Pavel, iar antrenor coordonator este Petre Ducu. În anii trecuți, Emilia Corbu a făcut parte din lotul CSU Politehnica la întrecerile din Cupa Europei.

Ucraina a câștigat aurul la proba pe echipe la etapa de Cupă Mondială ce a avut loc la Timișoara, în perioada 4-5 decembrie 2021,  organizată pentru a marca cei 100 de ani de activitate sportivă la Politehnica.

De altfel, Universitate Politehnica Timișoara a venit încă din luna februarie în sprijinul refugiaților din Ucraina, prin punerea la dispoziție a 120 de locuri de cazare în căminele proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.