O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, în cadrul evenimentului „Parcul Primăverii” de...

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, în cadrul evenimentului „Parcul Primăverii” de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Atmosfera Banatului de altădată, în care muzica fanfarelor era la mare cinste, va fi refăcută și în acest an la Muzeul Satului Bănățean, unde, în data de 16 aprilie, începând cu ora 12:30, va avea loc cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului Fanfarelor, eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în cadrul programului „Parcul Primăverii”.

Festivalul, care se va desfășura timp de două ore și jumătate, va începe cu o paradă a fanfarelor invitate –  fanfara „Pro Amiciția” din Timișoara, fanfara „Banater Musikanten”, fanfara din Giroc, fanfara societății culturale „Doinitorii Banatului” din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș-Severin și fanfara bisericii ortodoxe din Almaș, județul Arad – și va continua continua cu recitalul acestora, pe scena mare a muzeului.

Invitat special în recital este Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini, care vor aduce la Timișoara ritmurile balcanice și compozițiile unice care combină obiceiurile și tradițiile cu muzica contemporană.


Din repertoriu nu vor lipsi melodii cunoscute cum ar fi „Margareta”, „Tango Toledo” sau „Balerina”, pe care Ovidiu Lipan Țăndărică le interpretează alături de Fanfara 10 Prăjini.

Intrarea la festival este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.