„Omul aproximativ 3.0”, expoziție cu afterparty la Kunsthalle Bega

„Omul aproximativ 3.0”, expoziție cu afterparty la Kunsthalle Bega

0
DISTRIBUIȚI

„Omul aproximativ 3.0/Mihai Zgondoiu/ Vernisaj & After Party w/ DJ K-lu & / Atelier Dosarele X” este expoziția care va fi deschisă vineri, 8 aprilie, între orele 18:00 și 21:00, la Kunsthalle Bega. Expoziția, care trimite la titlul volumului de poezie semnat de Tristan Tzara, face referire la lumile posibile, pe jumătate reale, pe jumătate închipuite, despre care vorbesc deopotrivă artiștii, prin diferite forme, dar și literatura pseudo-științifică, prezentă abundent în expoziție prin publicațiile de profil. Ea sugerează ambiguitatea personajelor acestor universuri nepământești, omul ALIENat, extraterestrul cu identitate umană aproximativă, teme esențiale în creația artistului timișorean, dar evidențiază și preocuparea sa pentru literatura fantastică, pentru zona misterelor, a lumilor paralele și paranormale, o mitologie personală asumată sarcastic-serios și instrumentată bogat în această expoziție.

Precizarea numerică trimite la vocabularul tehnologic actual care numește generația următoare a internetului: cea a metaversului, a utilizării descentralizate, a cloud-ului. Astfel, „«Omul aproximativ 3.0» e în egală măsură despre actualitatea și mereu actualizabila avangardă, și despre alte universuri, despre noi, despre nori și ființele aproximative care le locuiesc”.

Sâmbătă, 9 aprilie, între orele 12:00 și 14:00, va avea loc Atelier Dosarele X w/ Mihai Zgondoiu, pentru copii cu vârsta între 8 și 16 ani, conceput în jurul expoziției, care își propune o privire mai largă asupra înțelesurilor terestre și extraterestre ale omenirii, iar la ora 17:00, un tur ghidat de Mihai Zgondoiu.


Participarea la atelier este gratuită, iar înscrierile se pot face AICI. Expoziția va fi deschisă până în data de 21 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.