Proiectul de majorare a tarifului pentru salubrizare stradală, respins de Consiliul Local...

Proiectul de majorare a tarifului pentru salubrizare stradală, respins de Consiliul Local Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de hotărâre privind ajustarea anuală a tarifelor specifice serviciului de salubrizare stradală prestat de firma Brantner nu a întrunit, în ședința de marți după-amiază, suficiente voturi din partea consilierilor locali.

Câțiva consilieri locali au solicitat amânarea votului, invocând „modul deficitar” în care a fost întocmit proiectul.

Firma Brantner, cea care se ocupă de salubrizarea străzilor orașului, a cerut indexarea prețurilor practicate pentru serviciile de curățenie stradală prestate în Timișoara.

Unii consilieri locali s-au plâns că documentația aferentă proiectului, o serie de anexe și documente, lipsea cu desăvârșire.

Astfel a ieșit la iveală existența unui act adițional, la scurt timp de la semnarea contractului, care majora tarifele practicate de Brantner.

Curtea de Conturi este de părere că acest act adițional nu era unul corect, cerând revenirea la tarifele inițiale.


Ca atare, acum se lucrează la recuperarea unor sume de bani, ceea ce s-a cerut și de către Curtea de Conturi, a anunțat chiar reprezentantul firmei, prezent la ședința Consiliului Local Timișoara.

„Nu ne-au fost puse la dispoziție documentele la care se face referire în proiectul de HCL, în raportul de specialitate pe care dumneavoastră vi l-ați asumat, în referatul de specialitate. Se face referire la aceste documente, fără a ni se transmite aceste documente. Pe pagina primăriei este prezent contractul consecvent numărul 15, este numărul 17, dar nu și 16. În mod foarte ciudat, de pe site-ul primăriei lipsește tocmai acest contract. Mi se pare inadmisibil să cereți astăzi să se voteze o ajustare, în sensul majorării acestor tarife, când vreme ne lipsește fundamentare”, a spus consilierul Roxana Iliescu de la Pro România.

Societatea Brantner a cerut indexarea la prețurile din contractul inițial, nu la cele din actul adițional, mai mari. De asemenea, reprezentantul companiei a mai menționat că în urma discuțiilor purtate s-a extins suprafața din oraș salubrizată, până la aproape 100%, dar și creșterea frecvenței de măturat.

În ciuda comentariilor aleșilor locali, președintele de ședință, Ruben Lațcău, a supus la vot proiectul, care a întrunit doar 13 sufragii pentru din minimum 14 necesare.

„Mă bucur că vrem cu toții un oraș mai curat dar nu suntem de acord cu indexarea”, a spus, supărat, edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.