Reacție preventivă a primarului Fritz în scandalul Colterm: „O să auziți multe...

Reacție preventivă a primarului Fritz în scandalul Colterm: „O să auziți multe zilele astea despre certificate de emisii”

2
DISTRIBUIȚI

Procurori DNA au „vizitat” astăzi Primăria Timișoara, conform municipalității, în timp ce DNA a comunicat că „sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara”.

Dominic Fritz a reacționat, câteva ore mai târziu, prin intermediul paginii sale de Facebook, unde a postat un mesaj „preventiv”, menit să vină în întâmpinarea oricăror informații ar putea apărea despre anchetă. „O să auziți multe zilele astea despre certificate de emisii la Colterm. Multe atacuri, dezinformări și minciuni. Puțini dintre cei care vorbesc despre această problemă o fac din grijă pentru oraș”, a transmis primarul.

Acesta a reamintit că fosta administrație a cumpărat certificatele îndatorând municipalitatea. „Certificatele pentru 2019 s-au plătit în mandatul meu.


Au fost cumpărate în mandatul predecesorului meu pe un credit de 38 milioane lei la o bancă privată, credit pe care l-am rambursat în 2021. Decizia în 2019 s-a luat doar cu 9 (!) din 27 consilieri locali de atunci. Circumstanțele acestui credit (pentru care s-a plătit, printre altele, un comision de 600.000 lei) sunt atât de dubioase că niciun notar din Timișoara nu a vrut să certifice semnătura primarului Robu pe convenția de eșalonare, ea fiind semnată la un notar din Sânandrei”, a scris Dominic Fritz, care mai reamintește și că fostul prim-ministru Florin Câțu a promis susținerea guvernului pentru evitarea unei amenzi, promisiune care nu s-a mai concretizat.

Primarul reamintește criza energetică și economică fără precedent, care a complicat și mai mult situația și așa gravă a companiei locale de termoficare. „Miza celor care atacă politic este să găsească un vinovat pentru dezastrul termoficării din Timișoara pe care încercăm s-o ordonăm în plină criză istorică pe piața energiei. Miza mea și a echipei mele este să asigurăm continuitatea serviciului de termoficare, dar să și respectăm Legea finanțelor publice și să protejăm bugetul Timișoarei. Nu putem să lăsăm generațiile viitoare să plătească pentru furtul și incompetența din trecut”, mai spune mesajul lui Fritz.

Edilul-șef nu a venit însă nici până acum cu o explicație despre motivul pentru care administrația nu a convocat AGA Colterm în care să fie abordată această problemă înainte de expirarea termenului limită care a dus la primirea amenzii pentru neachiziționarea certificatelor.

2 COMENTARII

  1. „preventiva”? parca am si uitat de iarna prin care am trecut fara caldura in calorifere si fara apa calda. spitale in care inghetau pacientii. si de ce? pentru ca cimpanzeul de fritz a hotarat ca IARNA e momentul sa deschizi santiere si sa le lasi deschise, nemuncite. ce anume e preventiv?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.