ANM a actualizat avertizările meteo. Instabilitate atmosferică, vijelii puternice în toată țara

ANM a actualizat avertizările meteo. Instabilitate atmosferică, vijelii puternice în toată țara

0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două noi avertizări meteo cod galben și portocaliu, de instabilitate atmosferică, vijelii și ploi abundente, valabile în aproape toată țara.

Codul galben privește o instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 10. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină.


Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 29 mai, ora 14:00 – 30 mai, ora 03:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 – 90 l/mp. Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

În București, aflat sub cod portocaliu, vremea va fi instabilă. Cu precădere în orele serii, vor fi perioade în care se vor semnala vijelii puternice (viteze de 65…80 km/h), frecvente descărcări electrice, averse torențiale (cantități de apă ce vor depăși 10…20 l/mp și izolat 30 l/mp) și posibil grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14 – 15 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.