Necesitățile copiilor cu nevoi speciale, discutate într-un eveniment deosebit, la Teatrul Național...

Necesitățile copiilor cu nevoi speciale, discutate într-un eveniment deosebit, la Teatrul Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național Timișoara va fi duminică, 5 iunie, începând cu ora 11:00, gazda unui dialog public privind capacitatea societății de a răspunde necesităților copiilor cu nevoi speciale și de a-și asuma responsabilități civice și sociale pentru viitorul lor, care va avea loc în Sala 2 a teatrului. Dialogul încheie atelierul „Viitorul copiilor”, proiect cuprins în traseul „Vocile orașului”, care e parte a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Între 30 mai și 5 iunie, un grup de copii selectați de la „Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Podul lung”, partener în această etapă a proiectului, și un grup de actori ai teatrului național vor căuta împreună căi de comunicare în cadrul atelierului organizat de teatru, în coordonarea cunoscutului coregraf Florin Fieroiu și în prezența autoarei Mihaela Michailov și a regizorului austriac Simon Dworaczek, reprezentant al „Schauspielhaus” din Salzburg, partener al proiectului.

O a doua etapă a proiectului vizează montarea, în anul 2023, a unui spectacol, cu actori profesioniști, plecând de la piesa de teatru scrisă în urma experiențelor colectate de dramaturgul Mihaela Michailov, o coproducție între Teatrul Național Timișoara și „Schauspielhaus” Salzburg.

În dialogul care urmează după atelier, moderat de managerul teatrului, Ada Hausvater, și de directorul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Eszteró Emese, sunt implicați și reprezentanți ai autorităților și ai instituțiilor de învățământ și de ocrotire a persoanelor cu nevoi speciale.


Intrarea la eveniment se face în baza confirmării, la adresa de e-mail tntm.office@tntimisoara.com, cu specificarea numărului de locuri care se doresc a fi rezervate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.