Patru elevi din lotul Ucrainei de ciclism, echipați pentru a-și continua antrenamentele...

Patru elevi din lotul Ucrainei de ciclism, echipați pentru a-și continua antrenamentele la Timișoara, cu ajutorul donațiilor

0
DISTRIBUIȚI

Patru elevi refugiați din Ucraina, aflați în grija instituțională a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt sportivi de performanță, fiind componenți ai lotului național de ciclism din țara lor. Prin grija Universității de Ves Timișoara, ei au fost integrați în echipa UVT-DEVRON WEST CYCLING coordonată de Carmen Băbăiță, conferențiar doctor la Facultatea de Economie și de Administrarea Afacerilor și Team manager al echipei.

Andrii, Danylo, Danylo și Dmitrii s-au integrat perfect în mijlocul sportivilor români, demonstrând încă odată că sportul modelează caractere și vorbește o limbă universală.
Cu sprijinul Fundației Rotary Elveția, Clubul Rotary Cetate Timișoara le-a achiziționat copiilor ucrainieni patru biciclete de antrenament, cu care să continue pregătirea sportivă.
“Este un ajutor pentru ei.


Faptul că sunt departe de familiile lor, care trăiesc încă în zona de conflict și cu teroarea războiului, este parțial compensat de posibilitatea de a-și urma pasiunea și a face sport. Ne bucurăm că am avut posibilitatea să le achiziționăm aceste biciclete speciale și sperăm să le asigure baza necesară pentru antrenamente. Dacă prin acest gest le-am adus un minim de confort psihic, este extraordinar” spune președintele Rotary Cetate, Eleodor Coptil.

“Pentru acești patru sportivi, bicicletele pot fi acele ancore care îi ajută să se menţină pe linia de plutire. Își exersează abilitățile sportive și rămân conectați la una dintre activitățile din viața de dinainte de criza războiului. În cazul copiiilor refugiați, doar acoperirea nevoilor de bază, hrană, o locuinţă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, accesul la educație, nu sunt măsuri suficiente. Ei au nevoie de mai mult. Iar încurajarea pasiunilor deja existente este o formă de ajutor care vine să completeze nevoile primare., a adaugat Monica Trușcă, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Clubul Rotary Cetate a mai făcut un gest similar și pentru un elev refugiat ucrainean care cântă la acordeon, fiind premiat în țara lui la concursuri de interpretare. Acesta a primit un instrument nou pentru a putea să-și continue pregătirea în domeniu.
Președintele clubului Eleodor Coptil, spune că ajutorul pentru Ucraina s-a materializat în mai multe proiecte, nu mai puțin de patru transporturi de materiale medicale fiind deja trimise în zona de conflict.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.