SCM Politehnica a câştigat primul joc pentru supravieţuire. Victoria cu Sighişoara, conturată...

SCM Politehnica a câştigat primul joc pentru supravieţuire. Victoria cu Sighişoara, conturată clar în partea a doua

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Politehnica (arhivă)

SCM Politehnica a obţinut primul succes timişorean din acest weekend în judeţul Braşov. La Ghimbav, locaţia turneului de baraj de promovare/menţinere în Liga Zimbrilor, a fost 36-27 (16-15) cu CSM Sighişoara, după o primă repriză echilibrată. Alb-violeţii s-au impus clar după pauză. Ei au un maraton de încheiat după ce miercuri disputaseră ultimul joc din campionat. Următoarele două zile rămân decisive.

Sportul polist s-a mutat cu inima în judeţul Braşov, acolo unde tot mâine, pe lângă duelul Poli – Oradea la handbal, în Ghimbav, se joacă şi supravieţuirea sportivă în „B” a fotbaliştilor Politehnicii, contra lui FC Braşov, pe „Tineretului” sub Tâmpa.

Alb-violeţii au avut mai mult iniţiativa în primele minute, înregistrând devreme trei goluri avantaj, dar mureşenii nu au cedat şi au „ţinut aproape”.


Reuşind chiar să egaleze în câteva rânduri înaintea pauzei. Până la urmă avantajul lui Poli a fost minim după jumătate de oră de joc în urma unui gol al lui Robert Cîtu.

Partea secundă a început excelent pentru timişoreni, care s-au „dus” rapid la +5. Mai mult, Csog a făcut 28-20 în minutul 46, după peste cinci minute fără replică de la Sighişoara. Iar Neamţu a dus scorul la 32-23 (min. 56). Finalul a fost mult mai liniştit decât majoritatea jocurilor din acest sezon pentru polişti.

SCM Poli (marcatori): Csog 7, Cîtu 5, Fenici 5, S. Ignat 4, Cristescu 5, Sadoveac 2, Neamţu 3, Cîmpan 2, Păiuş 1, A. Dedu 1, Trif 1.

De la ora 18 se joacă şi celălalt duel al zilei din baraj: CSM Oradea vs. CSM Bacău.

Goleadoveac

Marius Sadoveac a fost anunţat înaintea acestui meci ca golgheterul Ligii Zimbrilor, în ciuda accidentărilor care l-au ţinut destule jocuri în afara parchetului. Veteranul lui Poli a marcat nu mai puţin de 168 de goluri în campionat. Următorul clasat în ierarhia goleadorilor a fost Gabriel Bujor (CSM Bacău), cu 153 goluri.

Mâine, de la ora 11.00, în aceeaşi locaţie, SCM Poli dă piept cu cealaltă divizionară secundă care speră la elită prin acest baraj – CSM Oradea. Iar turneul se încheie pentru alb-violeţi duminică, în compania Bacăului (ora 13.00). Primele două clasate rămân/promovează în prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.