Aproape 1.000 de amenzi într-o săptămână, pe șoselele din Caraș-Severin. 85 de...

Aproape 1.000 de amenzi într-o săptămână, pe șoselele din Caraș-Severin. 85 de permise de conducere suspendate

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii cărășeni au acționat săptămâna trecută pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 111 permise de conducere și certificate de înmatriculare.

„Săptămâna trecută, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța și fluența traficului rutier.


Pentru abaterile constatate, au aplicat 992 de sancțiuni contravenționale, dintre care 409 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Alte 20 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane și 50 pentru oprirea și staționarea neregulamentare ale autovehiculelor. 40 de bicicliști și nouă pietoni au fost sancționați pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. 16 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv cinci care au depășit cu peste 70 km/h limitele legale de viteză au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Alte patru permise de conducere au fost reținute pentru folosirea telefonului mobil la volan, concomitent cu încălcarea altor reguli de circulație, cinci pentru conducerea sub influența alcoolului și patru pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

În total, pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 85 de permise de conducere și retrase 26 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat și patru privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.