Culiță Chiș, explicații pentru blocarea tramvaielor noi în intersecții

Culiță Chiș, explicații pentru blocarea tramvaielor noi în intersecții

1
DISTRIBUIȚI

Un comunicat al echipei de implementare a proiectului din Primăria Timișoara, semnat de Culiță Chiș, vine cu explicații în privința motivului pentru care tramvaiele nou-nouțe se blochează în anumite intersecții: infrastructura și lipsa de experiență a vatmanilor cu noul vehicul.

„Referitor la situațiile în care tramvaiele rămân blocate în intersecții, după o cercetare amănunțită asupra situației, realizată de echipa Primăriei Municipiului Timișoara împreună cu echipa tehnică a Bozankaya, a reieșit că singura cauză a blocării tramvaielor este că acestea trebuie să traverseze anumite sectoare care se intersectează cu linia de contact de troleibuz, moment în care tramvaiele rămân fără tensiune, această situație tehnică fiind o practică de manual.


În aceste cazuri, pentru a evita incidentele amintite mai sus, vatmanul trebuie să respecte o procedură, conform instruirii efectuate de reprezentanții furnizorului. Din experiența în domeniul de activitate se cunoaște că cea mai bună instruire este reprezentată de partea practică efectuată în traseu de către vatmani la bordul noilor tramvaie, însă toate acestea necesită timp pentru ca vatmanii să se obișnuiească cu noua tehnologie. Mai mult, în practica din traseu, vatmanii sunt foarte prudenți în procedurile de operare a noilor tramvaie, pentru a nu produce daune asupra acestora”, spune comunicatul semnat de managerul de proiect Culiță Chiș.

Până în prezent au fost livrate la Timișoara nouă tramvaie, dintre care șase au fost recepționate și înregistrate, iar trei sunt în curs de recepționare și înregistrare pentru punerrea lor în circulație.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.