Expoziție și petrecere la împlinirea a zece ani de existență a The...

Expoziție și petrecere la împlinirea a zece ani de existență a The Secret Garden

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia împlinirii a zece ani de existență a celor de la The Secret Garden – care oferă spațiu creativ pentru artă, cărți, reviste internaționale, publicații DIY, fanzine, benzi desenate și postere, precum și obiecte de ceramică sau design interior – publicul este invitat la deschiderea unei expoziții aniversare și la o petrecere de pomină.

Vineri, 24 iunie, de la ora 18 va avea loc deschiderea expoziției „the (future) garden“, la Indecis (str. Coriolan Brediceanu nr. 2). O expoziție aniversară, curatoriată de Mimi Ciora, care aduce laolaltă artiști contemporani din România — Bianca Băilă, Cătălina Nistor, George Crîngașu, h.arta, just wondering, Marina Oprea, Nicoleta Mureș și Raul Vlădău (Alure). Programul vernisajului prevede și o instalație gastronomică realizată de Delikat Essen, iar expoziția poate fi vizitată până în data de 30 iulie.

„Trăim într-o perioadă în care distanțarea politică și filosofică a umanității de lumea naturală devine din ce în ce mai imposibilă. Perioadă, în care viața «normală» este contestată zi de zi, în care alegerile noastre trebuie să cuprindă o perspectivă orientată către un viitor, considerând modul în care interpretăm lumea din jurul nostru. Expoziția colectivă the (future) garden se prezintă ca o acțiune în care artistele şi artiștii invitați au ca temă dialogul între materie vie, impactul antropocen asupra mediului înconjurător, fluxul prezent al angoaselor ecologice sau abordarea critică a consumului excesiv.


Totodată face referire la modalități de conviețuire cu ființele non-umane prin acțiuni de tip grădinărit, schimbând astfel consumul pasiv cu un proces conștient, creativ și practic. Expoziția își ia punctul de plecare de la existența artistului contemporan care reflectă asupra rolului grădinii. Grădinăritul ca și dialog activ ca și schimb de energie bidirecțională, la un nivel micro, în care contribuția umană se rezumă la munca manuală, într-o formă cât mai plăcută; ne transmite respectul pentru sol și cunoștințe de coabitare cu alte ființe non-umane, care sunt concetățenii noștri. Potențialul unei grădini este prezentat ca o metaforă pentru societate, indiferent de amplasarea acesteia, de la grădina idilică, la una încadrată între construcții de beton sau la una sălbatică, relaționarea noastră cu aceasta, în mod obligatoriu, trebuie să fie una de reciprocitate. Prin lucrările prezentate în expoziția the (future) garden, artistele și artiștii ridică întrebări cu privire la viitorul și existența umanității, înlăturând barierele dintre știință, tehnologie și estetică, prin cercetările lor putem înțelege bios-urile iluzorii ale lumii antropocene“, au transmis organizatorii expoziției.

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 20, la Mononom va avea loc o petrecere cu Stevie Whisper (RS) și Alure. DJ/producător și artist vizual din Belgrad, Stevie Whisper a crescut cu muzica hardcore de la începutul anilor 2000 și a devenit un pilon pentru cultura underground din Serbia. De-a lungul vremii, a investit multă energie în proiecte precum SuperSizeShe, 20/44, Drugstore și seria de petreceri YES. Alure este DJ și producător din Timișoara, DJ rezident și membru în Launmomentdat și Sabotage Festival. Demersul său muzical este să atragă atenția asupra laturii melancolice a genului techno. Seturile lui sunt o combinație de ritmuri întunecate și hipnotice, modelate elegant pentru a incita publicul la dans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.