Inflaţie de şoferi drogaţi pe drumurile din Timiş. Ce au mai descoperit...

Inflaţie de şoferi drogaţi pe drumurile din Timiş. Ce au mai descoperit poliţiştii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Poliţiştii din Timişoara şi judeţul Timiş au efectuat mai multe controale în trafic în acest weekend. Dacă unii şoferi au condus sub înfluenţa băuturilor alcoolice, alţi doi au fost descoperiţi ca fiind sub cea a substanţelor psihoactive.

Ieri noapte, între orele 20.00 şi 4.00, polițiștii Biroului Rutier și cei din cadrul celor cinci secții urbane din Timișoara împreună cu polițiști locali din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara au desfășurat o acțiune în zona evenimentului Road Patrol MC România Bikers Festival, pentru creșterea gradului de disciplină rutiere şi combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Polițiștii au controlat 616 autovehicule și au legitimat 705 persoane.


Au fost efectuate 308 testări cu aparatul etilotest și 12 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere și au constatat 1 infracțiune pentru conducerea sub influența alcoolui.

Totodată, au fost reținute două permise de conducere pentru conducere sub înfluența alcoolului și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Astfel, în data de 17 iunie, în jurul orei 3.30, pe strada Oituz din Timișoara a fost depistat un conducător auto de 28 de ani, ce se afla sub influența alcoolului(0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat). S-a întocmit dosar penal.

În acest weekend, polițiștii rutieri se vor afla pe străzile din județ în vederea prevenirii și combaterii abaterilor rutiere.

Altfel, polițiștii timișeni continuă activitățile pentru prevenirea și combaterea fenomenului consumului de droguri la volan. În noaptea de 17-18 iunie 2022, cei de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Timiș au depistat doi bărbați ce conduceau autovehicule sub influența substanțelor psihoactive.

Pe strada Tudor Vladimirescu din Timișoara a fost depistat un conducător auto de 27 de ani, ce se afla sub influența substanțelor psihoactive(THC-5).

Pe DC 38 din localitatea Giroc a fost depistat un conducător auto de 27 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive(amfetamină). În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.