Șeful PSD Timiș despre disputa pe banii Capitalei Europene a Culturii: „Este...

Șeful PSD Timiș despre disputa pe banii Capitalei Europene a Culturii: „Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL”

1
DISTRIBUIȚI

Liderii locali ai principalelor partide politice își propun și acceptă armistiții în timp ce își aruncă unii altora cuvinte grele. Astfel, după ce guvernul a schimbat destinația unei părți din finanțarea pentru proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană, Alin Nica, Dominic Fritz și Alfred Simonis au schimbat replici acide prin intermediul comunicatelor sau a rețelelor de socializare.

Astăzi, deputatul Alfred Simonis acuză din nou PNL-ul că redirecționează bani în propriul interes, dar în același timp spune că acceptă armistițiul propus ieri de Alin Nica la capătul unui alt mesaj plin de acuzații și ironii deloc fine.

„Din păcate, de ceea ce ne-am temut nu am scăpat. Timișoara a pierdut bani din bugetul proiectului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii în favoarea unor primării conduse de liberali, exclusiv prin insistența expresă a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.


Asta în contextul în care știm cu toții că proiectul este al orașului și că are o agendă importantă de evenimente culturale și investiții programate pentru reabilitarea unor edificii valoroase. PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali”, a transmis liderul PSD Timiș prin intermediul unui comunicat de presă.

Simonis spune, printre înțepături ironice, că ar fi de acord cu armistițiul propus de șeful PNL Timiș, însă cu o condiție.

„PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor. Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian. Ca o dovadă de fairplay îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic”, mai spun e mesajul deputatului.

1 COMENTARIU

  1. Și în comunism și acum Banatul ( Timiș și Caras Severin ) sunt atât de „iubite ” de cei din restul țării , că nu primesc nimic pentru dezvoltare dar dau banii la buget cu vârf și îndesat. Nu știu cum domnii Simonis și Grindeanu mai pot veni acasă . Au funcții mari in stat dar numai decorativ și lor le place , dar pentru comunități nu fac nimic. Vă dați seama că dacă cineva îi întrebă cine sunt , ei răspund lider de grup parlamentar de atâția ani , prim ministru , viceprim ministru , ministru, iar daca îi întrebă ce ați făcut pentru oamenii care v.au ales ar spune :.ne contrazicem cu cei din conducerea județului și orașului nostru. La județ exista alte personaje care nu fac nimic dar se simt mandre de posturile lor .Va spun un lucru : am călătorit de doua ori cu avionul Munchen – Timișoara și la clasa business stătea domnul.Alin Nica.( odata când era primar și marți 15 iunie 2022) Clasa business are 6 locuri de obicei goale ,dar domnul nu se poate amesteca cu oamenii de rând , vă dați seama cat de mândru este. In sala de așteptare imediat fuge un om.( șoferul ) care îi ia geanta și îl conduce la mașină care este parcată în fața ușii de ieșire din aeroport nu in parcare . Poate așa fac și ceilalți ” demnitari” și atunci ne miram de ce nu avem banii de la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.