Un bărbat a încercat să dea foc steagurilor de la Primăria Timişoara...

Un bărbat a încercat să dea foc steagurilor de la Primăria Timişoara UPDATE 4 Decizia autorităţilor în cazul făptaşului

6
DISTRIBUIȚI

Steagurile diverselor ţări afişate în faţa Primăriei Timişoara au devenit ţinta unui incendiator astăzi. Incidentul a fost semnalat de primarul Dominic Fritz, care acuză că este un act extremist, motivat de acţiuni precum cele ale persoanelor care au intrat cu forţa în insituţie alături de George Simion (AUR).

„Azi la ora 11.40 un individ a încercat sa dea foc la steagurile din fața Primăriei Timișoara. Din fericire a observat gardianul, poliția a intervenit repede și a reținut făptașul. Au fost prezenți și pompierii”, a scris Dominic Fritz.

Unele steaguri au fost ușor afectate și vor fi înlocuite, a mai spus edilul, fapt relevat şi din poze. Steagurile Regatului Unit, Germaniei şi Italiei par uşor afectate, cu găuri de la arsuri.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte – aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte.

Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, a concluzionat Fritz.

În urmă cu o lună a existat un întreg scandal legat de steaguri, Instituţia Prefectului cerând primăriei printr-o adresă oficială să respecte legea în privinţa afişării lor.

UPDATE Poliţia Locală a informat că bărbatul în cauză are 37 de ani şi are domiciliul în Pleniţa, județul Dolj.


„Bărbatul a fost observat de un angajat al Primăriei, aflat în clădire, care a anunțat guardul Poliției Locale în serviciu la Primărie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind în sprijin și echipajul de intervenție. Cel în cauza a fost apoi predat polițiștilor de la Secția 1, sosiți și ei la fala locului, pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicat.

Pe un obiect găsit la incendiator se observă mesajul uşor de intuit al acestuia că doar tricolorul României ar trebui arborat.

UPDATE 2 Bărbatul a fost condus la sediul sectiei 1 pentru audieri, arată IPJ Timiş. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

Piromanul şi-a motivat gestul şi a transmis live pe Facebook întreaga acţiune de incendiere.

UPDATE 3 În urma audierilor, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii timișoreni.

UPDATE 4 Bărbatul care a încercat să incendieze steagurile sâmbătă este cercetat în stare de libertate.

6 COMENTARII

  1. Fritz, nu mai poza in victima ! Pe arhitectul-sef Almajan nu il vezi cum isi bate joc de oras si aproba doar ce vrea el ? Pe Negrisanu care isi aproba singur documentatiile nu il vezi ? Ai uitat cand ai tinut orasul in frig ? Fritz, fii inteligent, demisioneaza ! Du-te si canta si fii dirijor, primar nu esti capabil sa fii ! Aproape toate HCL-urile tale sunt anulate de instante ! Ai comis o gramada de ilegalitati !

  2. Atâta tam tam pentru individul care transmitea live cu steagul României și care a fost reținut. Dar Fritz când o să fie reținut pentru că ne-a păgubit cu zeci de milioane de Euro?!? Așa că gargara lui ieftină cu milimetri nu ține! Să vadă ce a făcut el rău Timișoarei și să lase manipulările!

  3. Un roman da foc la niste carpe : retinut imediat.
    Un neamt pagubeste 300000 de locuitori cu zeci de milioane de euro si lasa un oras in frig : nu se intampla nimic.

  4. Nu demult, un alt oltean, riticoiu, prefect s-a aratat deranjat de respectivele steaguri. Nu as fi prea sigura ca nu e o legatura intre actiunea prefectului si actiunea astuia de a dat foc. Mai ales ca in birourile „serviciilor” care ar trebui sa se previna asa ceva, majoritatea sunt tot olteni.

    • Dorina, ce te afectează pe tine mai mult, paguba de peste 100 de milioane creată de Friț și Usr-iști, pe care tu și noi o vom plăti, sau steagurile alea? Iar securiștii n-ar trebui pățiți boierește să se ocupe de nimicuri. Mai bine ar da informații despre corupția din Primărie, Urbanism și altele, care ne păgubesc și distrug sănătatea prin construcțiile înghesuite făcute în urma șpăgilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.