Ce tip de fustă mi se potrivește cel mai bine?

Ce tip de fustă mi se potrivește cel mai bine?

0
DISTRIBUIȚI

 

Sezonul fustelor este în toi! Află care este cea mai potrivită pentru tine cu ajutorul sfaturilor noastre de stil.

În garderoba fiecărei femei nu trebuie să lipsească niciodată o fustă, ba mai multe fuste, colorate pentru vară și iarnă. Într-adevăr, pentru ținute extrem de elegante, sunt mai potrivite rochii. Însă fustele pot fi atât elegante, cât și amuzante și interesante.

Scurtă, lungă, cu volane sau plisată, fusta teacă sau fusta plină, fusta este piesa vestimentară de vară prin excelență: un articol de purtat pe care ne putem baza întotdeauna, indiferent de situație sau ocazie. Cu condiția, bineînțeles, să găsim modelul potrivit, adică cel care ni se potrivește ca o mănușă și care ne pune în valoare silueta din plin.

Și dacă crezi că pantalonii, în special blugii, pot ascunde defecte mai mult decât fustele și rochiile, te înșeli foarte tare.

Nu este întotdeauna ușor să te îmbraci cât mai bine și să-ți pui în valoare corpul, uneori ne lăsăm purtați de regulile modei fără să înțelegem mai întâi ce ne face să ne simțim mai bine, alteori este doar o chestiune de lene. Astăzi vrem să ne concentrăm pe alegerea fustei în funcție de corpul tău pentru a te sfătui și a te ajuta să fii mereu perfectă și în largul tău în toate ocaziile.

Nu este ușor să te orientezi printre atâtea propuneri, dar nu te teme. Urmează sfaturile noastre pentru a gasi fusta perfectă pentru fizicul tău. Tot ce trebuie să faci este să citești mai departe.

Fusta perfectă pentru silueta clepsidră

Sâni și șolduri perfect proporționate și o talie subțire: acesta este idelul pentru o femeie „clepsidră”. Cel mai bun mod de a pune în valoare acest tip de fizic este cu o fustă creion cu talie înaltă (uni sau cu imprimeu), perfectă pentru a pune în valoare curbele și talia.

Fusta perfectă pentru silueta de tip măr

Ai umerii mai largi și sânii pronunțați, în timp ce partea inferioară a corpului este mai subțire? Îți poți permite cu ușurință fuste scurte – drepte sau ușor evazate – care să îți pună în evidență picioarele.


Cuvântul de ordine este îndrăzneală: optează pentru imprimeuri, modele și culori vii.

Fusta perfectă pentru corpul în formă de pară

Spre deosebire de fizicul de tip măr, în fizicul de tip pară partea inferioară a corpului este mai pronunțată: șoldurile sunt în general mai moi, în timp ce umerii și sânii sunt mai mici. Optează pentru fuste evazate, din țesături moi (sau cel puțin destructurate), care mângâie silueta fără să o strângă sau să o marcheze, și privilegiază modelele cu talie înaltă, care subțiază optic picioarele. Da, culorilor închise: știi zicala „negrul slăbește”? Ți se va potrivit perfect.

Fusta perfectă pentru silueta dreptunghiulară

Femeia „dreptunghiulară” are o constituție în esență longilinie și oarecum androgină: talia este slab definită, iar curbele sunt mai puțin evidente (adesea talia abia se observă). Dacă te recunoști în această formă a corpului, fusta care ți se potrivește este o fustă amplă sau clopotniță, strict cu talie înaltă. Acest model special te va face să arăți imediat mai bine conturată, „imitând” efectul clepsidră.

Fusta perfectă pentru fizicul oval

Ai sâni frumoși, șolduri care sunt în general proporționale cu pieptul, dar un abdomen puțin mai moale? Alege o fustă tip wrap. Preferabile sunt modelele asimetrice, care au puterea magică de a ușura vizual silueta. De asemenea, încearcă să eviți curelele, mai ales cele mari, pentru a nu atrage atenția asupra taliei (sau cel puțin nu le folosi pe partea cea mai „lată” a siluetei, căci privirea va cădea imediat acolo).

Fusta perfectă pentru persoanele mici

Dacă nu ești deosebit de înaltă, sfatul de care trebuie să ții cont întotdeauna este să eviți jumătățile de mărime. Poți opta pentru fuste despicate, fuste învăluite sau fuste asimetrice, atâta timp cât acestea sunt lungi sau scurte. Pentru a câștiga câțiva centimetri în plus, poartă-le cu un toc frumos. Uită de fustele midi și de fustele la jumătatea gambei, care tind să „scurteze” silueta.

Fusta perfectă pentru cele cu gambe sau glezne groase

Cine spune că persoanele cu gambe sau glezne groase trebuie să renunțe la fustă? Chiar și în acest caz, trebuie doar să găsești modelul potrivit! Și nu vorbim neapărat de fuste lungi. De asemenea, te poți distra cu modele mai scurte, atâta timp cât acestea nu „taie” gamba în punctul său cel mai larg. În acest fel, eviți să atragi atenția chiar acolo. Poartă-le cu pantofi decupați – fără curele sau șireturi – și în culori asortate: picioarele tale vor părea mai lungi și mai subțiri.

Fusta perfectă pentru persoanele înalte

În ciuda a ceea ce ai putea crede, îmbrăcarea unui fizic înalt poate să nu fie ușoară. Riscul este acela de a părea nefeminină sau, în orice caz, de a nu fi pe deplin apreciată. Totuși, pentru a sparge efectul de „coloană”, este suficient să ne concentrăm asupra aplicațiilor și modelelor care sunt strict orizontale. Fusta perfectă pentru tine, prin urmare, este cu volane sau cu dungi orizontale și ajunge până la jumătatea gambei. Încearc-o – sau, mai degrabă, poart-o – ca să crezi!