Centru de testare a dronelor și terminal construit de la zero pe...

Centru de testare a dronelor și terminal construit de la zero pe aeroportul din Caransebeș

1
DISTRIBUIȚI

Leviatan Design, firma care a construit un terminal miliar la Aeroportul Otopeni, dezvoltă de la zero un terminal civil la Caransebeș, aeroport ce va avea și un centru de inovare și testare tehnologiilor noi.

„Dincolo de faptul că e un proiect pornit de la zero, cu limite de livrare destul de strânse, pentru noi e un proiect frumos deoarece acolo se dorește pe lângă dezvoltarea unui aeroport într-un punct strategic, lângă o cale ferată și autostradă, dar pe lângă componenta de aeroport, inițiatorul clusterului (n.r. grup privat) de dezvoltare din care și noi facem parte dorește să facă un centru de excelență care să ofere servicii complexe tuturor actorilor industriali și instituționali. Vorbim de o zonă în care în acest aeroport s-ar putea face de exemplu teste pe drone sau anumite tehnologii de vehicule autonome.


Reprezentanții instituțiilor care vor să achiziționeze sau să vadă cum operează echipamentele le vor putea testa împreună cu actorii economici, într-un cadru civil. Iar localizarea (n.r. aeroportului) e foarte bună. Ni se pare un proiect frumos deoarece își dorește să fie mai mult decât un terminal aeroportuar, ci un centru în care să aibă loc activități conexe de inovare și testare a noilor tehnologii”, a declarat Cătălin Podaru, directorul companiei Leviatan Design, pentru defenseromania.ro. Acesta a adăugat că provocare e cu atât mai mare cu cât „multă lume în acest moment nu prea crede că acolo poate exista un aeroport”.

„Suntem la începutul acestui proiect strategic zonal foarte important. Un terminal de aeroport civil la Caransebeș, cu facilități de plecări-sosiri și parte de cargo și alimentare avioane. E un terminal integral de la zero care la prima vedere e o provocare, și care va fi cu siguranță o reușită. E și o satisfacție pentru că, deși nu e prima oară când dezvoltăm un terminal de aeroport, am construit complet partea militară (n.r. la Otopeni), nu am făcut parte civilă”, a adăugat Gabriel Marcu.

1 COMENTARIU

  1. In parcul industrial aflat la kilometri de cioca nu putea fi construita o hala mai înalta de parter + un etaj, peste drum de cioca au fost ridicate în plin cimp blocuri de 10 (zece 🙂 etaje.
    Înțelegeți, Cioca este istorie, numai drone vor mai zbura. Nici concerte nu e sigur ca o sa mai fie. Măcar de ar face alt aerodrom în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.