Drumeții, aventură sau relaxare, în cea mai pitorească regiune din vestul țării

Drumeții, aventură sau relaxare, în cea mai pitorească regiune din vestul țării

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1230817652">

Banatul Montan este, de departe, cea mai pitorească regiune din vestul țării, un loc în care mai ales locuitorii de la oraș care vor să evadeze în natură, fie și pentru câteva ceasuri, deoarece aici există o mulțime de locuri cu aer curat și liniște, unde  pot uita de zgomotul orașelor prăfuite, cu betoane încinse.

Drumeții pe munte, trasee de legătură sau circuite

Zona muntoasă a Banatului oferă tuturor iubitorilor de drumeții trasee cu diferite grade de dificultate, pe crestele munților sau către un pisc, trasee de legătură ori  circuite, menite să mulțumească pe toată lumea. Un traseu atractiv este cel care pornește de la ieșirea din satul Dubova spre vârful Ciucarul Mare, un traseu ușor, care poate fi parcurs în aproximativ două ore, iar cel care pornește de la păstrăvăria Bei spre lacul Ochiul Beiului și cascadele Beușnița, impresionante căderi de apă care sunt adevărate minuni ale naturii, se parcurge cam în tot atâta timp.

Trasee puțin mai dificile sunt cele spre Cheile Șușarei și cascada Șușara, din Sasca Montană, spre cascada Vânturătoarea sau Cheile Țăsnei, nu departe de Băile Herculane, adevărate paradisuri de apă și stâncă din inima munților. Cheile Carașului, o arie protejată de interes național aflată în Munții Aninei, pot fi străbătute în aproximativ cinci ore, iar Cheile Gârliștei, aflate tot lângă Anina, sunt de o frumusețe sălbatică, cu pereți calcaroși care se înalță din albia pârâului și oferă privirilor peisaje unice, din care nu lipsesc peșteri de-a dreptul spectaculoase.

Un traseu de-a dreptul fascinant este cel spre satul Ineleț din Munții Cernei, la care se ajunge urcând scări de lemn prinse în stâncă, pe o porțiune de aproximativ o sută de metri, după care, drumul spre satul rupt de lume continuă prin pădure, traseul spre Semenic, care pornește de la Ponton Casa Baraj, sau cel care duce la  Pietrele lui Scorilo de la Poiana Mărului. Doritorii de plimbări mai lungi și dificile, care sunt antrenați, se pot aventura spre vârful Trescovăț, unde priveliștea care cuprinde Dunărea, Munții Almăjului și cei de pe malul sârbesc răsplătesc din plin osteneala drumului, pot urca pe vârful Domogledul Mare sau Țarcu ori pot străbate cei 22 de kilometri pe care se întind cheile Nerei.

Stațiuni turistice de interes local

Cei care doresc să petreacă mai mult timp în Banatul Montan vor putea opta pentru localitățile Berzasca, Coronini sau Mehadia, care așteaptă să fie atestate ca stațiuni turistice de interes local și unde există deja multe locuri de cazare și numeroase obiective de vizitat sau posibilități de petrecere a timpului liber.

Surse foto: dordetur.ro, wikipedia.org, Mapio.net, directbooking.ro, locuridinromania.ro, befreebezen.com, ghidulbanatului.ro, aventurainromania.ro, muntii-nostri.ro, salvamont.org, bikemap.net, spynews.ro, lumeasatului.ro, coltisorderomania.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.