Fritz cere sprijin parlamentarilor de Timiș pentru finanțarea unui spital prin PNRR...

Fritz cere sprijin parlamentarilor de Timiș pentru finanțarea unui spital prin PNRR UPDATE 1 Ministerul Sănătății demontează manipularea primarului

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, USR-istul Dominic Fritz, a cerut, astăzi, printr-o postare pe Facebook, parlamentarilor de Timiș să sprijine finanțarea unui spital prin PNRR. ”Zilele astea la Ministerul Sănătății se finalizează lista cu cele 25 de spitale care urmează să fie finanțate din PNRR. Noi, la Timișoara avem un proiect de spital gata autorizat, care așteaptă doar finanțarea ca să înceapă lucrările. Se află pe lista scurtă cu cele 49 de proiecte care au ajuns în faza finală. Este vorba despre noua maternitate din zona Balta Verde care va avea 236 de paturi (150 la obstetrică și ginecologie, 16 la ATI și 70 la neonatologie), laborator de fertilizare in vitro, centru de screening prenatal, centru de screening al cancerului genito-mamar și va deservi nu doar Timișoara, ci întreaga regiune. Este o investiție de peste 150 de milioane de euro, pe care nu avem cum să o susținem doar din bugetul local. Dacă primim banii din PNRR, spitalul va fi gata înainte de 2026”, a scris primarul.

Fritz a reamintit situația actuală de la spitalul Odobescu și a cerut ” tuturor parlamentarilor, miniștrilor, secretarilor de stat plecați din Timișoara și acum în coaliția aflată la putere, să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei”.

Dominic Fritz a uitat să spună că în vremea când se făcea planul de proiecte pentru finanțare prin PNRR, Ministerul Sănătății era condus de un coleg al său și că deputatul de Timiș Cătălin Drulă, la vremea respectivă șef la Transporturi, era unul dintre cei care negocia cu aliații de guvernare din partea partidului său, iar la Fonduri Europene era un alt tovarăș de partid.

UPDATE 1  Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a declarat luni că nu vor fi construite 25 de spitale noi prin PNRR, așa cum s-a spus în spațiul public, ci doar vor fi aduse îmbunătățiri celor existente.


Spitale noi vor fi doar spitalele regionale, a spus ea.

Întrebată, luni, în conferință de presă, când va fi cunoscută lista celor 25 de spitale noi care vor fi construite prin PNRR, Adriana Pistol a spus că nu vor fi construite spitale noi, ci vor fi aduse îmbunătățiri celor existente, ce vor fi alese dintr-o listă de 49 de unități medicale.

„În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură laborioasă. Problema e că nu va construi 25 de spitale. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri, reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial în anumite secții. Deci nu se vor construi 25 de spitale”, a spus Pistol.

Secretarul de stat din MS a fost întrebat, apoi, câte din cele 25 de spitale vor fi noi, iar dr. Pistol a răspuns: „Niciunul!”. „25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să își îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25. (…) Eu vă spun care e realitatea. Dacă așa scrie, vă rog frumos – cei de la presă – să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi”, a precizat secretarul de stat.

2 COMENTARII

  1. Nu sar USR-istii sa il sustina ? Sta articolul de 2 zile si nimeni nu vrea sa il aduleze pe Fritz. Parca era arhitectul Negrisanu cu proiectul gata, aveau si locatia, stiaua de toate. Acum ce se intampla ? Merge cu miloaga din poarta-n poarta ? La New York a incercat sa ceara bani ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.