Universitatea de Vest Timişoara – campioană la Jocurile Europene Universitare. Bănăţenii au...

Universitatea de Vest Timişoara – campioană la Jocurile Europene Universitare. Bănăţenii au învins reprezentanta Ucrainei la penalty-uri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Alex Gaşpar

Universitatea de Vest din Timişoara e campioană la fotbal între universităţile europene. Echipa de fotbal a instituţiei de învăţământ de pe Bega s-a impus aseară şi în ultimul act, atins în premieră de o reprezentantă a României la Jocurile Europene Universitare, contra trupei din Kiev de la Universitatea de Stat de Comerţ şi Economie. A fost o desfăşurare palpitantă la Lodz, în Polonia.


După 0-0 în timpul regulamentar şi în reprizele suplimentare de prelungiri, timişorenii au reuşit să se impună în urma loviturilor de departajare, cu 8-7!

Pe locul 3 s-a clasat învinsa din semifinale a timişorenilor – Universitatea din Split.

Timişorenii şi-au completat parcursul de vis de la acest turneu cu un act final pe măsură, unde au trecut în cele din urmă de ucrainenii pe care-i depăşiseră mai uşor în faza grupelor.

Meciul de ieri de pe arena „Minerska” a fost unul blocat la capitolul goluri. S-a ajuns astfel la lovituri de departajare, unde soarta a ţinut cu UVT-ul. Rând pe rând: Fraţii Mihai şi Florin Olariu, Alex Piftor, Claudiu Matiş, Mircea Stupu, Vasilică Bizău şi Raul Popa au înscris de la punctul cu var. În a treia tură de „moarte subită” un ucrainean a ratat, ceea ce i-a permis lui Sinişa Sporin să fie eroul serii şi să aducă trofeul pe Bega.

Acum campionii sunt aşteptaţi la sărbătoarea de acasă, urmând să aibă pe parte de o primire pe măsură la aeroport. Reamintim că printre campionii universitari europeni se află nume cu experienţă în eşaloanele divizionare naţionale – ripensiştii Cosmin Gladun, Alexandru Piftor, Claudiu Matiş şi Răzvan Morariu se numără printre aceştia.

UVT: An. Filip – An. Popescu, R. Popa, Piţigoi, Gaşpar, A. Olteanu, Gladun, Stupu, Piftor, Giuricici, Sporin. Au mai intrat: M. Olariu, Matiş, Bizău şi Fl. Olariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.