Război în Ucraina, ziua 154. Recep Erdogan va merge în Rusia...

Război în Ucraina, ziua 154. Recep Erdogan va merge în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin UPDATE Hotel distrus, cel puţin un deces

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Cel puțin o persoană a murit în timp ce alta este prinsă sub dărâmături într-un hotel distrus de o rachetă, în estul Ucrainei, potrivit CNN.

Atacul a avut loc miercuri în orașul Bakhmut din Donețk. O persoană a fost ucisă miercuri în hotelul din regiunea Donețk, după ce clădirea cu două etaje a fost parțial distrusă de un bombardament al rușilor. Altă persoană a fost prinsă în dărâmături, a anunțat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Donețk.

Regiunea este atacată violent de ruși. Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk, a declarat că trei rachete au lovit orașul Torețk, aflat în apropiere de Bakhmut, dar nu au fost raportate victime.

Alte câteva comunități din apropierea orașului Bakhmut au fost supuse unui foc intens, a adăugat Kyrylenko.


Forțele rusești încearcă să avanseze spre vest prin regiunea Donețk de mai multe săptămâni, dar până acum au făcut doar mici progrese.

Ştirea iniţială

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se va deplasa pe 5 august în Rusia, pentru a avea o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin, anunţă Preşedinţia de la Ankara, conform cotidianului Le Monde.

Întâlnirea lui Recep Erdogan cu Vladimir Putin va avea loc în staţiunea Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată la Teheran, în Iran, pe 19 iulie, înaintea semnării acordului de la Istanbul, între Rusia, Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina, pentru facilitarea reluării exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Erdogan s-a implicat activ în eforturile diplomatice între Rusia şi Ucraina şi a insistat pentru reluarea exporturilor de cereale. Centrul de coordonare a exporturilor de cereale ucrainene va fi inaugurat miercuri, în oraşul turc Istanbul.

Vizita lui Recep Erdogan la Soci intervine şi în contextul în care armata turcă a lansat în mai o ofensivă militară în nord-estul Siriei pentru a stabili o zonă de securitate de 30 de kilometri la frontiera Turciei, în scopul ţinerii la distanţă a militanţilor organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.