Veşti proaste pentru şoferii care parchează pe strada Eugeniu de Savoya. Ce...

Veşti proaste pentru şoferii care parchează pe strada Eugeniu de Savoya. Ce se întâmplă din luna august

0
DISTRIBUIȚI

Şoferii care obişnuiesc să parcheze pe pietonala Eugeniu de Savoya s-ar putea trezi luna viitoare că nu-şi mai găsesc maşina unde au lăsat-o. Pe lângă dictarea de sancţiuni, prin noile modificări de HCL, poliţiştii locali vor avea puterea să decidă ca maşinile staţionate ilegal pe domeniul public să fie ridicate.

„O stradă pe care s-au primit numeroase sesizări și s-a constatat că sunt staționate frecvent autoturisme, ai căror conducători auto vin în special la instanțe, și care nu numai că pun în pericol circulația pietonală, dar obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri în caz de urgențe este Eugeniu de Savoya. Pe această stradă, polițiștii locali au aplicat în ultimele două luni, un număr de 130 colante care au fost în parte sau urmează să fie transformate în sancțiuni. Unul dintre demersurile efectuate pentru reglementarea situației a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea în 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv în vigoare în data de 2 august 2022”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Timişoara.

Astfel, având în vedere că autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a acestora, întrucât conform prevederilor OUG nr.


195/2002 măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate doar pe partea carosabilă, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, s-a acordat competență poliției locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public.

Drept urmare, Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, pe lângă sancțiunile cuprinse între 500-1.000 lei pentru persoanele fizice și 1.000–2.000 lei pentru persoanele juridice, prevăzute în actul normativ adoptat, se va trece și la ridicarea autovehiculelor depistate staționate în aceste zone.

Polițiștii locali au aplicat nu mai puţin de 573 de sancţiuni în ultimele două luni odar pentru nerspectarea prevederilor privind accesul, oprirea și staționarea pe străzile destinate exclusiv pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.