Consilierul local Radu Țoancă: Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, amplasate ilegal

Consilierul local Radu Țoancă: Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, amplasate ilegal

2
DISTRIBUIȚI

statie masina electrica

Consilierul local Radu Țoancă (PSD), reclamă faptul că o parte dintre noile stații de încărcare pentru mașinile electrice, au fost amplasate ilegal în Timișoara. Mai exact, este vorba de stațiile din zona centrală, pentru care ar fi fost nevoie de studii de descărcare arheologică.

„Un nou scandal cu iz penal a izbucnit zilele trecute și îl are ca protagonist pe un funcționar zelos, care a sărit printre primii în barca noilor stăpâni, fiind unul dintre liderii sindicatului pro-frițist din Primăria Timișoara. Numai cum aproape niciodată pupincurismul nu garantează profesionalismul în funcție, s-a întocmit un dosar penal de toată frumusețea pe numele șefului Serviciului Protecției Mediului din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Acesta a dat undă verde amplasării celor 16 stații de încărcare pentru mașini electrice pe domeniul public, deși în avizele eliberate de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Timiș pentru amplasamentele din zona centrală era nevoie de studii de descărcare arheologică.


Acestea nu s-au făcut, stațiile au fost amplasate ilegal, iar în acest caz legea este extrem de strictă și prevede începerea urmăririi penale a persoanelor sau instituțiilor care se fac vinovate de eludarea condițiilor legale”, a scris Țoancă pe Facebook.

„Rămâne de văzut dacă la nivelul PMT se vor decide măsuri administrative pentru cei care s-au grăbit nejustificat și au plasat într-o zonă penală o problemă de maximă importanță pentru comunitate sau, dimpotrivă, ei vor fi premiați pentru obediența de care dau dovadă în a fii pe placul șefilor! Nu de alta, dar administrația Fritz pozează în intransigentă cu cei care încalcă regulile pe domeniul public (terase, construcții ilegale, firme care murdăresc drumurile etc) și în acest caz ar trebui să fie consecventă și cu ea însăși atunci când vorbim de fapte cu iz penalâ”, mai spune mesajul consilierului local.

Cele 16 stații de încărcare pentru mașini electrice montate deja pe străzile din Timișoara sunt funcționale, dar nu pot fi pornite. City-managerul Matei Creiveanu a declarat săptămâna trecută, pentru stiridetimisoara.ro, că „lipsește încă avizul de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Cred că lucrurile se vor rezolva în scurt timp”.

2 COMENTARII

  1. psd-istul nu se uita in barca lui sa vada cat au furat Mitrea si Nicolauciuc cand au pus pe butuci CFR. Unul cumpara costume de scafandru si sute de mii de fire de trandafiri, altul aproba contracte de reparatii si modernizari linii si cladiri, lucrari efectuate doar pe hartie, pe teren totul fiind zero Romania tara tuturor posibilitatilor

  2. Curind, f curind
    Abia astept
    Lumea vrea SOLUTII omule, nu dosare penale.
    Că doar cu frustrări nu punem mîncare p masa copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.